20 de modele Ferrari 250 GTO la raliul aniversar al legendei motorizate

0
150

La 55 de ani de la apariție, Ferrari 250 GTO este una dintre cele mai apreciate mașini clasice din câte există iar raliul omagial din Toscana a adunat 20 astfel de modele.  

Despre modelul Ferrari 250 GTO (Gran Turismo Omologato) s-au scris sute de articole și câteva cărți iar, în prezent, poți pune mâna pe unul dintre cele 36 construite, dacă ai la îndemână peste 30 de milioane de euro.

Superlativele curg din orice direcție oricând o discuție ajunge la modelul GTO original, care a dominat cursele de anduranță în clasa GT-urilor cu motoare de trei litri în 1962 și 1963 și a ajutat Ferrari să pună mâna pe titlul mondial.

Cine poate calcula căte sute de milioane sunt în poza asta?

Fiecare model a fost construit manual de artizanii de la Maranello, forma desenată de Scaglietti fiind dată de bătăile repetate ale ciocanelor. Asta înseamnă că niciun 250 GTO nu seamănă, în detaliu, cu altul. Raliul din Toscana menit să celebreze a 55-a aniversare a acestui automobil-legendă a adus laolaltă un număr impresionant de 20 de exemplare, fiecare aparte prin diferențele lor.

Da, acela este un 250 GTO îmbrăcat în culorile Suediei…

Acestea au fost plimbate, la pas de plimbare, printre dealurile regiunii Chianti și, ulterior, au fost duse pe pista de la Mugello – ca o amintire a vremurilor de altă dată. În fine, coloana de Ferrari-uri a revenit acasă, la Maranello, unde un tur al fabricii a fost urmat și de mai multe tururi a pistei de la Fiorano.

A fost acesta unul dintre cele mai glorioase raliuri pentru modele clasice din câte s-au organizat? Acompaniați de sunetul motorului V12 creat de Gioacchino Colombo noi tindem spre un da

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.