Când ajungi pentru prima dată pe Coasta Amalfi, rămâi uimit de dimensiunea lămâilor, de așa numitele Sfusato Amalfitano.
Te va cuceri apoi prin parfumul său puternic, fiind foarte bogată în uleiuri esențiale, iar apoi te vei îndrăgosti iremediabil, gustând deliciile bucătăriei italiene realizate cu lămâie amalfitană.
Noi vă recomandăm pentru început doar 3 delicii cu lămâie amalfitană, care suntem siguri că te vor încânta:
Delizie al limone, o prăjitură specifică Coastei Amalfi, o experiență multi senzorială veritabilă, care evocă zilele însorite de vară. Este vorba despre un chec pufos în formă de cupolă, însiropat cu limoncello, cu o cremă de lămâie amalfitană deopotrivă aromată, dulce și amăruie. Un deliciu lejer și sofisticat, pe care trebuie să-l încerci pe Coasta Amalfi, în regăsești, în diferite dimensiuni (uneori și forme) în toate restaurantele și cafenelele de aici.
Tagliolini con crema al mascarpone e limone. Aceste paste cu mascarpone și lămâie sunt cele mai delicioase paste pe care le-am încercat vreodată, o specialitate a bucătăriei amalfitane. O combinație cremoasă, dulce, dar perfect balansată de gustul ușor amărui al lămâii amalfitane, pe care ți-o recomandăm să o guști pe terasa La Gran Caffe din centrul orașului Sorento, cu priveliște spectaculoasă către mare.
Granita al limone este o veche rețetă tradițională de pe Coasta Amalfi, un deliciu răcoritor și revigorant în zilele caniculare de vară, cu fulgi de gheață și inconfundabila aromă a lămâii amalfitane. Îți recomandăm terasa Passion Fruit din Ravello, unde surorile Cioffi realizează artizanal o granita al limone divină, după rețeta originală.