Restaurantul Roberto’s de pe Calea Victoriei găzduiește, până la finalul lunii noiembrie, Casa di Peroni. Și marcăm acest moment cu 3 rețete de cocktailuri cu bere…
Peroni, evident. 😉
Cu ocazia inaugurării acestui loc unic de socializare într-un cadru unic italian, am descoperit câteva coktailuri simple, dar de efect, cu bere Peroni. Nici nu îmi imaginam că există și cu atât mai puțin că sunt atât de delicioase aceste cocktailuri cu bere.
Iată 3 rețete de cocktailuri cu bere Peroni pe care le poți face foarte ușor și acasă…
Pegroni
Ingrediente:
50 ml Peroni Nastro Azzuro
50 ml gin
50 ml Campari
50 ml Martini Rosso
Preparare:
Se amestecă ginul cu Martini și Campari într-un pahar înalt plin cu gheață. La final se adaugă Peroni și se servește.
Peroni Parma
Ingrediente:
100 ml Peroni Nastro Azzuro
20 ml gin
15 ml suc proaspăt de lămâie
1 albuș de ou
40 ml puree de pepene galben
Preparare:
Se amestecă în shaker toate ingredientele cu excepția berii. Se pun în pahar și se adaugă Peroni, amestecându-se ușor. Ornați cu o felie de pepene galben și o felie de Prosciutto di Parma crocantă (prăjită puțin înainte).
Peroni Spritz
Ingrediente:
100 ml Peroni Nastro Azzuro
35 ml Aperol
50 ml Prosecco
50 ml suc de grapefruit
40 ml puree de pepene galben
Preparare:
Adăugați într-un pahar Aperol, suc de grapefruit și prosecco, iar la final completați cu Peroni și gheață. Amestecați ușor. La final, ornați cu o felie de grapefruit și serviți!
Nu-mi rămâne decât să vă urez „Distracție plăcută!” & „Enjoy your cocktails!”