5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Festivalul de la Sanremo

0
34
Festivalul de la Sanremo

Festivalul de la Sanremo se desfășoară în fiecare an în prima parte a lunii februarie și este clar un eveniment pe care merită să-l urmărești.

Februarie este luna Festivalului de la Sanremo, iar anul acesta câștigătorul a fost Mahmood cu single-ul Soldi.

Dă-i play și citește 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre festivalul italian.

Festivalul de la Sanremo a fost creat pentru a stimula economia de după război

La sfărșitul anilor ’40 economia Italiei era distrusă după căderea regimului fascist al lui Benito Mussolini. Țara era în căutarea unei noi identități cultarale.

Patronii cazinoului din Sanremo, în colaborare cu cei de la Rai, televiziunea națională italiană, au decis să organizeze acest festival numit inițial Festivalul Cântecului Italian. Prima ediție s-a desfășurat în 1951, la finalul lunii ianuarie.

Locația

Festivalul se desfășoara în regiunea Liguria, pe coasta de nord-vest a Italiei, în orașul San Remo. Ținând cont că ideea a venit de la managerul cazinoului, până în 1976 festivalul s-a desfășurat aici, iar din 1977s-a mutat în Theatre Ariston, cazinoul intrând în renovare. De atunci, cu excepția anului 1990 când festivalul a fost organizat în Piața de flori, festivalul s-a desfăurat aici.

Inspirația pentru Eurovision…

Da, festivalul european s-a inspirat după cel de la Sanremo, prima ediție a Eurovisionului având loc la 5 ani dupa debutul Festivalului de la Sanremo. Cu o singură excepție, în 2016, câștigătorul de la Sanremo reprezintă Italia la Eurovision.

Aici s-a născut hitul “Volare”

De-a lungul timpului, Festivalul de la Sanremo a fost rampa de lansare a unor cântăreți italieni la nivel internațional, exemple fiind Andrea Bocelli și Laura Pausini. Dar cel mai tare hit a fost Volare din 1958, care este cel mai cunoscut cântec italian din lume. Știai însă că titlul adevărat este de fapt “Nel blu dipinto di blu”?

Descoperă și: Festivaluri care-ți fac vacanța în Italia și mai frumoasă

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.