5 rețete de Martini pentru o seară italiană la tine acasă

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

O seară italiană? Atunci nu trebuie să lipsească din decor o sticlă de Martini și ingredientele pentru câteva cocktailuri spectaculoase.

Martini (toate tipurile) este una dintre cele mai stylish băuturi, datorită cupei în care este de obicei servit, decorului și ingredientelor sale, pe de-o parte, dar și imaginii pe care i-au construit-o cele mai cool celebrități, în filme.

Absolut toți interpreții faimosului James Bond, fashion icon-ul Sarah Jessica Parker și prietenele ei în Sex and the City, Blake Lively în A simple favor, toți adoră Martini, în diferite forme.

Pentru că Martini este unul dintre cele mai complexe cocktailuri, dispoibil într-o multitudine de variante și versiuni: de le cele simple, pe bază de gin și vermouth la mixuri complicate, cu whisky, vodka, siropuri diferite, fructe, condimente…

Cel mai important detaliu, de care să țineți cont indiferent de rețeta de Martini aleasă, este paharul. Acesta trebuie să fie cât mai rece pentru a potența savoarea băuturii. Înainte de a începe să preparați cocktailul, puneți cuburi gheață în câteva cupe sau băgați-le direct în congelator.

Iată și rețetele…

Dry Martini

Dirty Martini

Ingrediente:
70ml vodka sau gin
1 lingură de dry vermouth (Martini exta dry e o opțiune)
2 lingură suc măsline (apa în care au stat măslinele)
lămâie
măsline verzi

Preparare:
Amestecă în shaker vodka/ginul cu vermouth-ul, sucul de măsline și cuburi de gheață. Cu o felie de lămâie, freacă marginea cupei de jur împrejur. Strecoară amestecul din shaker într-o cupă rece ca gheața, iar la final adaugă o scobitoare cu 1 sau 2 măsline.

Pornstar Martini

Porn Star Martini

Ingrediente:
1 fructul pasiunii
60ml volka infuzată cu vanilie (există deja Absolut Vodka Vanilla sau poți adăuga în sticla de vodka o păstaie de vanilie crestată pe mijloc lăsând-o la infuzat câteva zile)
15ml lichior Passoa (lichior de fructul pasiunii)
15ml sirop de zahăr
15ml suc de lămâie proaspăt stors
60ml șampanie sau Prosecco

Preparare:
Amestecă în shaker pulpa de jumătate din fructul pasiunii, vodka, Passoa, siropul de zahăr și sucul de lămâie împreună cu gheață. Strecoară amestecul din shaker într-o cupă rece ca gheața, iar la final adaugă jumătatea de fructul pasiunii rămasă în pahar (las-o să plutească). Șampania sau Prosecco se pune în pahare de shot. Se bea alternativ din cele 2 pahare!

Vesper Dry Martini

Vesper Dry Martini

Ingrediente:
60ml Dry Gin
20ml Vodka
10ml Lillet Blanc

Preparare:
Amestecă în shaker toate ingredientele și cuburi de gheață. Strecoară amestecul din shaker într-o cupă rece ca gheața, iar la final decorează cu coajă de lămâie.

Espresso Martini

espresso martini

Ingrediente:
30ml vodka
30ml lichior de cafea
30ml espresso proaspăt preparat
boabe de cafea

Preparare:
Amestecă în shaker toate ingredientele și cuburi de gheață. Strecoară amestecul din shaker într-o cupă rece ca gheața, iar la final decorează cu 3 boabe de cafea.

Limoncello Martini

Limoncello Martini

Ingrediente:
30ml vodka cu lămâie
30ml Limoncello
10ml suc de lămâie proaspăt stors
20ml sirop de zahăr

Preparare:
Amestecă în shaker vodka, Limoncello, sucul de lămâie, siropul de zahăr și multă gheață. Freacă marginea cupei de jur împrejur cu o felie de lamâie și apoi dă-o prin zahăr. Strecoară amestecul din shaker în cupă și decorează cu o felie de lămâie.

Încearcă și: #goSweet: 4 cocktailuri dulci cu Campari

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img