Am aflat care este cel mai bun Ferrari cu motor V8

0
123

Enzo Ferrari a avut mereu o sensibilitate pentru impresionantele motoare V12 însă multe dintre Ferrari-urile pe care astăzi le considerăm printre cele mai bune au avut, la mijloc, un V8 iar acum aflăm care dintre ele este cel mai bun. 

Învingătorul – în lipsa regelui „din umbră”, F40

Din capul locului trebuie precizat că, din motive necunoscute de mine, modelele turbo precum F40 sau 288 GTO, ambele cu opt cilindri sub capotă, nu s-au „infiltrat” în top, primele două modele fiind ambele atmosferice. Asta așa, ca un fel de mențiune căci, altfel, F40-ul ar trebui să fie acolo, în vârf…

Malcolm Griffiths a surprins cele cinci modele pe cunoscutele fâșii de drum din Țara Galilor

Publicația Enzo Magazine a organizat un sondaj online cu scopul de a afla care este cel mai bun Ferrari cu motor V8 creat vreodată. Peste 4.500 de oameni au răspuns și, cum era de așteptat, modelele noi au avut câștig de cauză în fața celor peste care au trecut anii. Au votat peste 4.500 de pasionați, cititori ai revistelor Evo, Auto Express și Octane.

Noul 488 GTB – singurul turbo din primele cinci…

Vezi și unde a început seria fabuloasă de victorii a Scuderiei Ferrari

În total au fost propuse pentru votare nouă modele însă primele trei au cules cam 75% din voturi. Astfel, învingătorul este chiar cel mai bine vândut Ferrari dintre toate: 458 Italia, care a strâns 42% din voturi. Pe poziția a doua s-a clasat deja clasicul 355 cu 20% din voturi în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat 488 GTB, modelul care a încheiat era V8-urilor aspirate, fiind turbo.

430 Scuderia încă arată extrem de bine și este amețitor de rapid

În spatele modelului cel mai bine vândut, a celui care a curățat imaginea mărcii după 348-ul cel nefericit și a monstruos de performantului 488 s-a clasat modelul 430 care a fost lansat în 2004. În fine, pe cinci regăsim o figură a anilor ’70-’80: zveltul 308. Primele cinci modele au fost apoi culese de redactorii revistei și duse pe niște drumuri sinuoase cum vezi în urmăririle din seria James Bond pentru a arăta punctele forte ale fiecărui model. 

Cu un 308 și tu te-ai simți ca Tom Selleck în Magnum P.I.

Tu care crezi că este cel mai tare Ferrari cu motor V8?

Foto: Enzo Magazine (Malcolm Griffiths)

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.