Andreea Ibacka îți recomandă 5 locuri din Italia pe care trebuie să le vezi

Laura Antonov
Laura Antonovhttps://www.lachicboutique.ro/
Iubesc pizza, iubesc pastele, ador gelato… Dar mai presus de toate, ador moda italiană și peisajele superbe ale Italiei, fiind iremediabil îndrăgostită de istoria și stilul de viață italiene.

Andreea Ibacka este pasionată de călătorii, iar Italia se află undeva foarte sus pe lista preferințelor ei. Pentru pizzasipaste.ro ea îți recomandă 5 locuri din Italia pe care trebuie neapărat să le vezi.

Pompeii

Dacă ajungi în Italia (mai precis la Napoli), orașul vechi Pompeii este probabil cap de listă printre obiectivele turistice ce merită bifate. Eu am fost deja de două ori și cu toate acestea sunt convinsă că n-am apucat să-i descopăr în întregime misterele.

Pompeii este un fost oraș roman amplasat la poalele muntelui Vezuviu, singurul vulcan activ de pe teritoriul Europei. Vulcan care la începutul erei noastre, pe 24 august 79 – atunci când a erupt continuu vreme de 3 zile – a cauzat cea mai mare catastrofă naturală din istoria Europei.

Muntele Vezuviu

Și dacă tot ai ajuns în zona Napoli, muntele Vezuviu este unul dintre obiectivele turistice pe care ar trebui să le escaladezi până pe la 1.200 metri.

Și spun asta fiindcă în prezent cel mai înalt versant al său măsoară 1.281 metri.

De aproximativ 3 ori mai puțin decât măsura la începutul erei noastre (acum 2.000 ani), atunci când până și circumferința sa era una impozantă.

Cu atât mai mult cu cât ai putea afla povestea Vezuviului la pachet cu vizita în orașul vechi Pompeii… aflat la poalele sale.

Vezuviul este acum cel mai bine monitorizat vulcan din lume, responsabil – din păcate – pentru cel mai mare dezastru natural din istoria Europei (erupția din anul 79 după Hristos).

Terme di Saturnia

Saturnia se numară printre obiectivele turistice neconvenționale. Este genul de loc despre care afli din vorbă în vorbă și nu din ofertele agențiilor de turism.

Și asta fiindcă Terme di Saturnia este un orășel de provincie de tip SPA care nu se regăsește pe lista atracțiilor intens mediatizate.

Orășel situat în Italia, provincia Toscana (aproximativ la mijlocul distanței dintre Roma și Florența, în apropierea orașului Pitigliano). Așa că puțini turiști își propun să ajungă la Saturnia.

Practic, locul este un omolog anonim al orașului cu ape termale Pamukkale (Turcia), acolo unde turiștii se înghesuie cu aparatele foto atârnate de gât.

Veneția

Despre Veneția s-au scris și s-au vorbit multe. Fiind o destinație într-atât de pitorească și de comercială, până acum au curs deja râuri de cerneala care s-o zugrăvească.

Atât în offline, cât și în online.

Turnul din Pisa

Turnul din Pisa e un exemplu palpabil că o greșeală asumată este pe jumătate iertată.

Mai mult decât atât, paradoxul face ca o eroare de proiectare să îi aducă turnului mai multă faimă și turiști decât ar fi visat vreodată arhitectul Bonanno Pisano.

Cheia succesului: o înclinație de 5 grade, neprevăzuta în schițe ori planuri, datorată solului argilos de proastă calitate.

Construcția?

O frumusețe realizată din marmură albă, care să servească drept turn clopotniță pentru Catedrala din Pisa.

Urmărește pizzasipaste.ro pe Facebook și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img