Aniversarea Fiat 500 sărbătorită și cu o monedă de argint

0
242

Fiat 500, unul dintre cele mai populare simboluri ale Italiei, care a fost produs în aproape 4.000.000 de exemplare între 1957 și 1975 este omagiat la 60 de ani de la debut de Ministerul Finanțelor printr-o monedă produsă în serie limitată.

Anul 2017 este unul de sărbătoare pentru fanii micuțului Fiat 500 care împlinește 60 de ani de când a ieșit pentru prima oară pe poarta fabricii de la Torino. Acum, Ministerul Economiei și Finanțelor din Italia a prezentat propriul omagiu la adresa uneia dintre mașinile care a pus țara pe roți și a ajuns renumită pe plan internațional. Omagiul este sub forma unei monede speciale, comemorative, cu valoarea de cinci euro.

Doar 4.000 de bucăți vor fi emise iar acestea nu vor fi puse în circulație, fiind create pentru pasionați. Claudia Momoni este cea care se află în spatele design-ului acestei monede care înfățișează, pe pajură, vechiul Fiat 500 alături de fratele modern care continuă istoria 500.

Acesta din urmă este un demn urmaș al originalului lansat pe data de 4 iulie 1957, fiind cotat ca cel mai bun în clasa mini în 10 țări din Europa. Astfel, nu este surprinzător că 80% din producția actualului 500 merge către export.

Anul acesta au avut loc și alte evenimente speciale cu scopul de a celebra a 60-a aniversare a micuțului model al „Fabbrica Italiana Automobili Torino”. Printre ele merită menționată introducerea lui 500 în expoziția permanentă a MoMA – Muzeul de Artă Modernă de la New York. În plus, Bvlgari a creat o colecție limitată de cutii de bijuterii „Fiat 500F” iar Poșta a lansat un timbru special cu Cinquecento.

Dacă ești interesat de monedă, trebuie să bagi mâna ceva mai adânc în buzunar. Asta deoarece, dacă vrei să o cumperi, prețul ei este de opt ori mai mare decât valoarea înscripționată….

Sursă foto: IPZS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.