Aniversarea lui Enzo Ferrari, marcată cu o expoziție foto

0
130

Enzo Ferrari ar fi împlinit 120 de ani pe 18 februarie și, pentru a celebra ziua celebrului său fondator, compania din Maranello a organizat o expoziție de fotografii care spun povestea vieții omului din spatele numelui.

Primul Ferrari a ieșit pe porțile fabricii din Maranello în 1947 însă, la acel moment, Enzo Ferrari avea deja aproape 50 de ani. Expoziția fotografică deschisă la Museo Ferrari prezintă cadre din viața lui Enzo, din copilărie până la bătrânețe trecând prin toate momentele cheie: cariera de pilot, cea de șef al echipei de curse Alfa Romeo și cea de șef al companiei auto care-i poartă numele și care a ajuns un simbol al Italiei.

„Este fără îndoială că Enzo era un om foarte modern, cu o viziune extraordinară și o capacitate de a manageria resurse și personal de invidiat”, a declarat Sergio Marchionne, actualul șef al Ferrari.

„Il Commendatore” s-a stins din viață în 14 august 1988, la doar o săptămână înainte ca Scuderia să reușească un 1-2 celebru la Monza în GP-ul Italiei. În cei 90 de ani de viață, Enzo a construit probabil cel mai puternic brand din lume, nu doar din lumea auto, și una dintre cele mai de succes echipe de curse din câte există – printre multe alte realizări pentru care rămâne o personalitate marcantă a secolului XX.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.