Auto Italia sprijină participarea românească la FIA Hill Climb Masters 2018

0
50
Catalin Ghigea - Alfa Romeo - FIA Hill Climb Masters 2018

FIA Hill Climb Masters este un trofeu european care va strânge la start cei mai buni piloți ai disciplinei viteză în coastă, din Europa.

Auto Italia, importatorul Alfa Romeo în România, sprijină participarea pilotului Cătălin Cedric Ghigea la eveniment, înscris în concurs cu singurul automobil istoric de pe lista de start.

Parteneriatul dintre grupul Auto Italia, importatorul oficial al mărcii Alfa Romeo în România și pilotul bucureștean Cătălin Cedric Ghigea, unul de real succes în 2018, continuă la un alt nivel cu ocazia primei competiții internaționale în care va fi angrenat sportivul.

FIA Hill Climb Masters este un trofeu european, organizat o dată la fiecare 2 ani, iar ediția actuală se va desfășura în orașul italian Gubbio, din regiunea Umbria. Precedentele două ediții au fost organizate în Luxemburg și în Republica Cehă.

Alegera burgului medieval din apropiere de Florența de către Federația Internațională a Automobilului (FIA) nu este întâmplătoare. La Gubbio se organizează an de an, începând cu 1966, Trofeul Luigi Fagioli, una dintre etapele clasice ale campionatului italian de viteză în coastă.

Patru sportivi din România au primit invitații din partea ACR, autoritatea sportivă națională FIA în automobilism, pentru a participa la Gubbio. Cătălin Cedric Ghigea, Campion Național în ultimele patru ediții ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, va concura la Masters-ul FIA la volanul unei Alfa Romeo Alfetta GTV din anul 1975.

Trofeul Luigi Fagioli (fost pilot Alfa Romeo în competițiile de Grand Prix în sezoanele 1950 și 1951, contemporan cu celebrii Fangio, Nuvolari și Farina) este o sărbătoare a motorsportului, desfășurată într-o regiune a Italiei în care automobilismul sportiv este ridicat la rang de religie, aproape.

Nu doar sportivii care participă an de an sunt de top, dar și spectatorii sunt foarte bine puși la punct. Cu atât mai mult în acest an, cu ocazia FIA Hill Climb Masters, va fi o ocazie deosebită pentru marca Alfa Romeo de a fi reprezentată de un model legendar al anilor ’70, Alfetta GTV.

Citește și: Alfa Romeo: povestea celor mai de succes monoposturi din cursele de Grand Prix

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.