Azimut a prezentat noul S7 în premieră la Cannes

0
37

Menit să facă valuri în categoria iahturilor sport, Azimut S7 se folosește de fibra de carbon și trei propulsoare Volvo pentru a redefini modul în care privim iahturile care atentează la un profil sportiv.

 Cu al său geam de forma diamantului încastrat în suprastructura de pe punte, S7 se încadrează în linia modelelor desenate de Stefano Righini însă exudă și o personalitate proprie. Lungimea ambarcațiunii este de 21 de metri, aflându-se între modelele sportive 55S și 77S oferite de Azimut. Suprastructura este și cea care beneficează cel mai mult de folosirea fibrei de carbon – un element deja obișnuit dacă vorbim de mașinile supersport.

Spațiul locuibil de sub punte este de 13 metri și este opera lui Francesco Guida care s-a aflat la primul proiect alături de Azimut. El a gândit o cameră a căpitanului de 19 metri pătrați împărțită în patru zone – despărțite toate de geamuri și alte materiale vitrate pentru a da senzația de spațialitate. Sub punte mai există și alte trei cabine, în toate alternându-se un stil minimalist dar care denotă atenția la detalii tipică unui iaht de lux.

Cum am menționat și anterior, S7 este caracterizat de o atitudine sportivă care trece de aparență, cele trei propulsoare Volvo IPS 1050 care dezvoltă 800 de cai putere fiecare făcând posibilă o viteză maximă de 35 de noduri. Pentru a ține această herghelie sub control, Azimut a echipat S7-le cu sistemul ACS (Advanced Cruising Solutions) care include și sistemul de balansare automată al navei. Acesta permite trimiterea combustibilului dintr-un rezervor în altul pentru a ajuta menținerea ținutei navei în condiții de schimbare a maselor.

Azimut a prezentat în premieră noul S7 – dar și alte modele din gama sa precum ar fi Grande 27 sau Grande 35 – în cadrul Salonului de Iahturi de la Cannes care a adus un plus (dacă mai era nevoie) de lux rivierei la mijlocul acestei luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.