Baglietto și-a prezentat armele la Salonul de Iahturi de la Cannes

0
83
Baglietto MV19

Italienii de la Baglietto au prezentat în premieră la Cannes atât Ridoc, primul model din seria MV19, cât și iahtul de 48 de metri Andiamo.

Primul pe linia prezentărilor pe Riviera Franceză a fost iahtul Ridoc, primul din seria MV19 care se laudă cu o lungime de 19,5 metri. Desenat de Francesco Paszowski, acesta este o evoluție a liniei MV13, Baglietto având grijă de restul aspectelor constructive.

Cu linii inspirate din cunoscutele ambarcațiuni de luptă din Primul și Al Doilea Război Mondial MAS („Motoscafo Armato Silurante” sau, altfel spus, un tip de vase torpiloare), Ridoc aduce un omagiu creațiilor ce ieșeau în acele vremuri de pe porțile fabricii din Liguria. Caracterul agresiv este subliniat și de folosirea griului cu note închise care acoperă exteriorul iahtului.

Margherita Casprini estea cea alături de care artizanii de la Baglietto au pus cap la cap detaliile din habitaclu, acesta îmbinând motive retro cu linii ultra-moderne. Înăuntru este prezent un sistem de entertainment de ultimă generație, inclus fiind și un televizor cu transmisie prin satelit – element neobișnuit în categoria în care joacă Ridoc.

În partea din față a zonei locuibile de sub punte găsim camera căpitanului, alte două încăperi pentru oaspeți fiind dispuse în partea mediană – ambele cu toalete proprii. Acest layout nu este însă strict, specificațiile interiorului și numărul de încăperi putând fi modificat la cerința clienților.

Construit în totalitate din aluminiu și cu o suprastructură în formă de V, pentru a facilita curgerea aerului, Ridoc poate atinge o viteză maximă de 40 de noduri. Ambarcațiunea este „împinsă de la spate” de două agregate MAN V12 de 1800 de cai putere fiecare.

Andiamo este un vas cu o lungime de 48 de metri

Mult mai impunător decât alunecosul Ridoc este Andiamo, un vas cu o lungime de 48 de metri construit din oțel și aluminiu. Cu un design semnat de același Paszowski (interiorul aranjat la rândul său tot de sceptrul Margheritei Casprini alături de Paszowksi), iahtul pune pe tavă o suprafață totală (pe punți și dedesupt) de 340mp.

Sub punte se regăsesc numai puțin de șase încăperi personalizabile după cele mai ciudate mofturi ale viitorilor cumpărători. Deasupra, puntea principală este dominată de o zonă de lounge și relaxare. În salonul principal, elementul dominant este o masă care poate găzdui până la 12 persoane. În urmarea salonului principal există încăperile căpitanului, toalete dar și o saună complet echipată.

Puntea superioară impresionează și ea prin dimensiuni și prin faptul că are o cameră tip cinema. Multe alte detalii fac din acest iaht de dimensiuni generoase un vis umed pentru cei putred de bogați. Ceea ce pune în mișcare acest mastodont este un cuplu de motoare MTU 12V4000M63. Până în prezent, un singur Andiamo a fost construit, un al doilea fiind gata în decursul anului viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.