Cafea și ciocolată – mixul perfect de Dragobete

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Experții Lavazza au detaliat câteva rețete delicioase de cafea și ciocolată pe care le poți încerca acasă, pentru a intra într-o stare pură de romantism și liniște.

Cafeaua și ciocolata reprezintă un mix venit direct din rai! Deși provin din plante diferite, acestea își îmbunătățesc reciproc calitățile pentru o experiență gustativă de neegalat.

E deja binecunoscut faptul că o cafea delicioasă se îmbină perfect cu o bucățică de ciocolată, această combinație este realizată chiar și la scară înaltă de cei mai buni cofetari din lume în delicatesele lor.

Între cafea și ciocolată e un gest de iubire care nu se termină niciodată, și ce zi mai potrivită pentru a sărbători acest lucru, dacă nu Dragobetele?

Experții Lavazza au detaliat câteva rețete delicioase de cafea și ciocolată pe care le poți încerca acasă, pentru a intra într-o stare pură de romantism și liniște. Indiferent dacă sărbătorești singur sau alături de un partener, ciocolata și cafeaua te vor înveseli în acest sezon de Dragobete.

Cafea vieneză

Cafea vieneză

Ușor de preparat și de mici dimensiuni, cafeaua vieneză are o aromă divină, fiecare înghițitură amintind de eleganța vieneză care a inspirat aceasta rețetă.

Metodă de preparare

Se toarnă 10 grame de sirop de ciocolată într-un pahar mic.

Pregătiți un espresso lung, turnați-l în pahar și adăugați frișcă.

Se presară apoi fulgi de ciocolată.

Este gata, acum puteți să vă bucurați în doi de această cafea.

Mocha italiană

Marocchino fondente este o rețetă simplă și savuroasă care oferă un gust aparte cafelei tale. Ideală pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze sau a termina cina în note aromate.

Metodă de preparare

Pregătiți espresso-ul într-o ceașcă de sticlă.

Adăugați un baton mare de ciocolată neagră.

Presărați din abundență peste cafea pudră de cafea amăruie și piper negru.

Completați cu cremă de lapte fierbinte, încercați să nu adăugați foarte mult lapte, ci cât mai multă cremă.

Presărați cu praf de cacao pudră.

Crostata Mocha

Crostata mocha

INGREDIENTE
60 ml de cafea Lavazza
25 gr de zahăr
3 ouă
60 ml de smântână
125 g de ciocolată neagră cu 50% cacao
100 g de făină
20 g de pudră de cacao
75 g de unt
Pudră de vanilie
Zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE:

PREPARAREA CREMEI GANACHE

Bateți două gălbenușuri și 15 grame de zahăr până obțineți un amestec omogen și cremos.

Puneți smântâna pe foc și lăsați-o până ajunge la punctul de fierbere. Adăugați amestecul cu gălbenușuri și lăsați compoziția pe foc până ajunge la 90°C. Adăugați cafeaua preparată și amestecați bine. Turnați amestecul peste ciocolata mărunțită și amestecați până când ciocolata se dizolvă complet.

Lăsați crema în frigider să se răcească, dar doar un pic, veți avea nevoie de ea călduță.

PENTRU ALUATUL DE BISCUIȚI

Tăiați untul în cubulețe și aduceți-l la temperatura camerei. Amestecați făina și pudra de cacao și puneți amestecul în formă de fântână.

Puneți untul, 10 grame de zahăr și oul rămas în mijlocul fântânii. Adăugați zeama de lămâie și pudra de vanilie. Frământați ingredientele, adăugând treptat făină până ce obțineți un aluat omogen. Lăsați aluatul în frigider timp de o oră.

Puneți aluatul în forma de copt. Cu o furculiță înțepați baza crostatei și puneți forma la copt la 180°C pentru 18 minute. Lăsați apoi crostata la răcit.

COMPOZIȚIE

Umpleți o pungă pentru ornat prăjituri cu crema Ganache și puneți crema peste crostata. Lăsați tarta în frigider până ce crema se răcește complet. Presărați apoi zahăr pudră și/ sau fructe de pădure și serviți cu plăcere!

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img