Carlo Bononi onorat prin prima expoziție închinată operei sale

0
103
Carlo Bononi

Carlo Bononi, denumit de critici „ultimul visător al școlii de la Ferrara”, primește în sfârșit recunoașterea pe care o merită odată cu prima expoziție dedicată operei sale pe care o poți vizita la Palazzo dei Diamanti, în Ferrara, până pe 7 ianuarie. 

Într-o carieră care s-a întins de la perioada de tranziție a Contrareformei lui Papa Paul al III-lea și până la anii de maturitate a artei secolului al XVII-lea, Carlo Bononi a fost capabil să sugereze viitoarele mișcări prin care avea să sufere barocul în perioada sa de vârf. Împins de un spirit explorator neobosit, care i-a hrănit și dorința de a călători, Bononi își „semnează” aproape fiecare lucrare cu o energie de natură emoțională care se vede în fiecare lucrare a sa.

Deși a fascinat criticii de artă și mulți experți de-a lungul timpului, lucrările sale încă așteaptă să fie analizate la justa lor valoare. Nu surprinde, deci, pe nimeni că numele său este aproape necunoscut astăzi când nici cei din domeniu nu-i oferă importanța cuvenită. Această situație este pe cale să se schimbe însă.

Asta deoarece Ferrara Arte Foundation îi dedică pictorului prima expoziție monografică care-și dorește să parcurgă drumul întortocheat prin cariera artistului italian. Francesca Cappelletti și Giovanni Sassu, curatorii expoziției, pun la dispoziția ta o privire retrospectivă sistematizată asupra vieții lui Bononi în incinta Palazzo dei Diamanti. Această expoziție vine și ca rezultat a unor noi cercetări care permit o privire fără precedent asupra vieții artistice a omului care a pictat din Liguria și până în Trentino, și din Emilia până în Umbria.

Expoziția poate fi vizitată până pe 7 ianuarie 2018 în cadrul Palazzo dei Diamanti din Ferrara, expoziția fiind organizată de Ferrara Arte Foundation și Galleria D’Arte Moderna e Contemporanea di Ferrara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.