[REȚETĂ] Carpaccio de caracatiță cu chilli și capere

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
30 minute
Gătire
60 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Regiune
Amalfi

Carpaccio de caracatiță cu chilli și capere este o rețetă mediteraneană simplă, dar extrem de gustoasă. 

Ingrediente:
două caracatițe,
20g boabe de piper,
o ceapă mică,
100ml de vin alb,
sare,
100ml ulei de măsline extravirgin,
un ardei iute mediu,
100g capere,
sucul de la o lămâie,
o ceapă verde tăiată fâșii subțiri,

Mod de preparare:
Pune caracatițele la fiert într-o oală cu apă rece. Când apa clocotește, ia-le de pe foc și scurge-le de apă. Pune caracatițele înapoi în cratiță și acoperă-le cu apă rece.

Adaugă ceapa, piperul boabe și vinul, verifică să fie caracatița complet scufundată în apă și reaprinde focul. Odată ce apa dă în clocot, redu temperatura la minim și fierbe pentru o oră.

Ca să verifici dacă s-a făcut caracatița, testeaz-o cu un cuțit să vezi dacă e moale carnea. Taie tentaculele și debarasează resturile caracatițelor, capurile și pliscurile tari. Pune tentaculele într-o folie din plastic și mai apoi pune-le în congelator peste noapte.

Dimineața, scoate caracatița din congelator și tai-o rondele cu un cuțit bine ascuțit. Pune fâșiile pe un platou pentru servit. Într-un bol mic adaugă uleiul de măsline, sucul de la lămâie, caperele, ceapa verde și ardeiul iute. Toarnă mixul peste caracatiță și servește imediat.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Articole Similare