Cele mai ciudate, sau nu, muzee din Italia

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Poate nu alegi Italia ca destinație de vacanță pentru muzeele de aici, dar dacă ajungi în zonă ar fi păcat să le ratezi. 

Aceste muzee încă, toate de pe teritoriul Italiei, te vor lăsa cu gura căscată fără doar și poate. Unele dintre ele nu sunt recomandate minorilor sau celor slabi de înger.

Muzeul robinetului, Novara

Banalul robinet este piesa centrală a acestui muzeu care dezvăluie istoriei igienei, invenția obiectului în sine și povestea altor invenții cu tematică acvatică. Economia orășelului San Maurizio d’Opaglio se bazează în mare parte pe producția de robinete, astfel că acest mic muzeu cu doar două camere a fost special creat pentru a celebra obiectul și importanța sa în comunitate.

Muzeul Pinball, Bologna

Ești obsedat de jocurile mecanice? Dacă da, vei adora Museo del Flipper, cuvântul italienesc pentru jocuri mecanice, unde vei găsi peste 400 de modele, unele datând din anul 1830. Poți să te și joci la multe dintre jocurile de aici, iar vizitatorii curioși pot învăța o sumedenie de lucruri despre istoria acestora și despre cum s-au construit primele modele.

Muzeul de Tortură Medievală, San Gimignano

Așezat în superba zonă Toscana, acest muzeu din San Gimignano oferă câteva artefacte groaznice din domeniul crimelor și torturii. Expoziția include instrumente de tortură de la cuști de spânzurare, la scaune electrice sau coșciuge cu spini. Muzeul are și un rol de reflecție asupra acelor timpuri, dar și pentru a le aminti vizitatorilor că tortura există și astăzi, doar că în alte forme. Muzeul nu este recomandat celor slabi de înger.

Muzeul Pastelor, Roma

Nu poți vorbi despre Italia dacă nu vorbești despre paste. Acesta este singurul muzeu dedicat complet pastelor din lume. O plimbare prin muzeu îți va dezvălui istoria acesui fel de mâncare adorat de toată planeta, de la primele mașinării care le produceau, până la procesul prin care se prepară în zilele noastre.

Muzeul Pastelor

Muzeul Fecalelor, Castelbosco

Dacă vrei să înveți tot ce nu trebuia să înveți vreodată despre excremente, mergi la Castelobosco, la 100 de kilometri sud de Milano. Aici vei găsi un muzeu realizat de fermieri care, având la dispoziție cantități mari de fecale, au simțit oportunitatea de a le transforma în ceva util. Fecalele se transformă în electricitate prin metanul care arde din ele, din acestea putându-se realiza și fertilizatori, pământ pentru plante și chiar farfurii.

Muzeul Fecalelor - Castelbosco

Muzeul Etnografic și Vrăjitoresc, Triora

Triora, un mic stuc de lângă granița de nord-vest a Italiei, este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase din întreaga țară. Însă frumusețea medievală a satului are un trecut sumbru. În secolul al 16-lea, aici au fost arse de vii ultimele vrăjitoare din Italia. Femeile au fost acuzate că au adus ciuma și că au cauzat foamete, moarte și alte dezastre, fiind arse de vii în mijlocul localității.

Cabinetul Secret de erotism din Pompeii, Napoli

Dacă frescele și statuile pe care le găsești peste tot în Italia nu sunt pe gustul tău, încearcă o vizită la Gabinetto Segreto din Muzeul Arheologiei din Napoli. Vei găsi aici unele dintre cele mai inedite picturi erotice găsite la Pompeii, orașul înghițit de lava vulcanică. Sala care adăpostește această parte e expoziției nu este recomandată minorilor.

Cabinetul Secret de erotism din Pompeii

Citește și: Mașinile italiene au acum spațiul lor în cadrul Țiriac Collection

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img