Cele mai frumoase 10 târguri de Crăciun din Italia

Laura Antonov
Laura Antonovhttps://www.lachicboutique.ro/
Iubesc pizza, iubesc pastele, ador gelato… Dar mai presus de toate, ador moda italiană și peisajele superbe ale Italiei, fiind iremediabil îndrăgostită de istoria și stilul de viață italiene.

Târgurile de Crăciun din Italia pot fi spectaculoase, nu doar prin frumusețe și atmosfera de sărbătoare, dar și prin tradiții, bunătăți și creații specifice regiunii.

Iată 10 dintre cele mai celebre târguri de Crăciun pentru care merită să ajungi luna aceasta în Italia.

 1. Weihnachtsmarkt, Florența. Cel mai cunoscut târg de Crăciun din Florența este organizat în fiecare an în Piazza Santa Croce, acesta fiind un târg pe model german, inspirat de piața de Crăciun organizată la Heidelberg, în Germania. În fiecare an, în cele peste 50 de căsuțe din lemn, diferiți artizani europeni comercializează delicatese, decorațiuni și alte obiecte de artizanat specifice din țările lor de origine.
  Targ de Craciun - Florenta
 2. Il Mercatino di Natale, Milano. Milano găzduiește mai multe târguri de Crăciun în luna decembrie, dar noi ți-l recomandăm pe cel din Piazza Argentina, cu peste 300 de standuri, cu produse și specialități pentru toate gusturile, vârstele și dorințele.
  Targ de craciun - Milano
 3. Il Mercatino di Natale, Napoli. Până pe 8 ianuarie, îngusta Via San Gregorio Armeno se transformă într-un târg de Crăciun renumit în toată lumea pentru figurinele artizanale. În această perioadă, localnici și turiști roiesc în jurul magazinelor și tarabelor pentru a achiziționa celebrele figurine (reprezentând de la personaje religioase la cele istorice și personalități contemporane precum Maica Teresa din Calcutta, Prințesa Diana sau Gianni Versace), confecționate din ceară, bronz, plută sau lut.
  Targ de Craciun - Napoli
 4. Il Mercatino di Natale, Roma. În Orașul Etern se organizează o multitudine de târguri de Crăciun, cel mai frumos fiind însă cel tradițional din centrul istoric, din Piazza Navona. În decembrie, renumita piață se transformă într-un orășel de Crăciun plin de viață și culoare, cu numeroși artiști și acrobați care întrețin atmosfera de Sărbătoare.
  Targ de Craciun - Roma
 5. Il Mercatino di Natale, Torino. Destinația perfectă pentru amatorii de spectacole de lumini, Torinp fiind invadat de numeroase instalații proiectate de artiști locali și internaționali. Piața de Crăciun din Piazza Borga Dora este renumită pentru delicatesele decadente cu specific piemontez precum gianduja (cremă de ciocolată și alune de pădure) și bicerin (espresso cu ciocolată și lapte).
 6. Christkindlmarkt, Verona. Oraș din patrimoniul mondial UNESCO, Verona se transformă în lunile noiembrie și decembrie într-un tărâm de vis, plin de lumină, sunete și culoare. Târgul cu specific german din Piazza dei Signori reunește în fiecare an diferiți artizani, oferind tentații delicioase tipic nemțești precum gluhwine (vin fiert cu mirodenii), bratwurst (cârnați), stollen (un fel de cozonac) și lebkuchen (turtă dulce).
 7. Il Marché Vert Noël, Aosta. Între 1 decembrie și 6 ianuarie, Piazza Caveri se transformă într-o veritabilă stațiune montană. Aici găsiți numeroase lumânări parfumate, decorațiuni de Crăciun, săpunuri artizanale, ceramică, piese de mobilier vintage, dar și diferite articole vestimentare din lână, pâslă, cânepă și dantelă.
 8. Christkindlmarkt, Bolzano. Munții Dolomiți, situați la granița cu Austria și Elveția, constituie cadrul perfect pentru unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Italia. În preajma Sărbătorilor de iarnă, fiecare stațiune montană își transformă piațetele în veritabile târguri de Crăciun. Cel mai renumit este Christkindlmarkt din Piazza Walter în Bolzano’s, între 24 noiembrie și 6 ianuarie, cu o multitudine de standuri cu daruri tradiționale artizanale din lemn, sticlă și lut și specialități regionale precum vin brulé.
  Targ de craciun - Bolzano
 9. Il Mercatino di Natale, Trento. Târgul de Crăciun din Trento este unul dintre cele mai renumite din regiune. Acesta se desfășoară în fiecare an în Piazza Fiera. Puteți achiziționa decorațiuni tradiționale dar și numeroase specialități gastronomice locale, precum ar fi treccia mochèna (o prăjitură specifică cu afine), polenta brustolada (mămăligă la grătar), canederli (colțunași), vin brulè (vin fiert) și parampampoli (o băutură alcoolică specifică care se servește de asemenea fierbinte).
 10. Mercatino di San Nicola di Genova. Pe tot parcursul lunii decembrie, în Piazza Piccapietra din Genova se organizează un târg de Crăciun tradițional. Peste o sută de artizani din toată Italia își expun creațiile diferite, în lemn, sticlă, metale, ceramică, constituind cele mai frumoase și inspirate cadouri de Crăciun.

La care dintre cele 10 târguri de Crăciun ați vrea să ajungeți?

Descoperă Lombardia și noua colecție Escada cu un Porsche Macan GTS

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img