Cele mai spectaculoase bărci istorice cu pânze se adună la Viareggio

0
392

Peste 50 de nave se îndreaptă către portul orașului Viareggio unde în acest weekend este programată cea de-a 13-a ediției a Festivalului de Bărci Istorice cu Pânze.

Dacă ești pasionat de ambarcațiuni de epocă ar trebui să ajungi cât mai repede în orașul toscan Viareggio, căci portul său va fi umplut până la refuz la în acest weekend de o serie de bărci cu pânze aparte, cu ocazia întâlnirii anuale a acestui tip de ambarcațiuni.

Festivalul de Barci Istorice cu Panze

Vei putea vedea de aproape goeleta Pandora construită în secolul al XIX-lea, nava Orion din 1910, Geometra din 1925 și Orianda și Vistona din 1937. Va mai fi și o flota de veliere din categoria internațională de 5,5 metri lungime.

Marina italiană nu ignoră nici ea acest eveniment foarte popular și va aduce mai multe nave de antrenament. În plus, navele construite de Sangermani au clasa lor proprie în cadrul festivalului și vor concura pentru a primi premiul denumit după fondatorul șantierului naval cu pricina. Toate acestea, pe lângă atracțiile de la mal, cinstesc finele sezonului dedicat bărcilor istorice cu pânze.

Adunarea este organizată prin implicarea Clubului Nautic Versilia sub patronajul AIVE (Asociația Bărcilor de Epocă cu Pânze din Italia). Zecile de ambarcațiuni aduse la un singur loc sunt ca o „pânză” mobilă a muncii unora dintre cei mai mari designeri de bărci: de la William Fife la Sparkman & Stephens și de la Laurent Giles la Camper & Nicholsons.

Festivalul de Barci Istorice cu Panze

Toate navele vor fi trase în port pentru a putea fi admirate în cadrul momentului „Welcome Aboard”, unele fiind chiar deschise pentru a fi vizitate de către public. De vineri până sâmbătă, navele vor lua parte și într-o serie de trei regatte.

Ceea ce se întâmplă pe apă nu este singura atracție din weekend asta deoarece pictorul Emanuela Tenti și fotograful Marco Trainotti își vor expune o serie de lucrări în timp ce Clubul Automobilelor Clasice din Toscana va fi prezent cu mai multe modele deosebite.

Andrea Maggiori, cel cunoscut ca „Omul-Nod” va oferi demonstrații de tehnică marinărească iar pe goeleta Pandora vei putea asista la sculptarea unui bust de către sculptorul Davide Holzknecht – printre multe altele.

Dacă ești pasionat de astfel de bărci și vrei să ajungi la Viareggio în acest weekend iată care sunt opțiunile cele mai rapide pentru un sejur de vis. (cu un click pe poze, ajungi direct în pagina de rezervare a biletului)

 Dacă încă nu ești foarete convins, iată cum a fost la una dintre edițiile anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.