Colecția de bijuterii și accesorii a lui Gianfranco Ferre poate fi admirată la Palazzo Madama din Torino

0
67
Gianfranco Ferre - Sub o alta lumina

„Sub o altă lumină”, colecția de bijuterii și accesorii a lui Gianfranco Ferre își are porțiile deschise la Palazzo Madama din Torino până pe 19 februarie iar înăuntru poți admira peste 200 de obiecte ce trec prin întreaga narativă stilistică a creatorului de modă italian.

Gianfranco Ferre a avut dintotdeauna o pasiune pentru accesorii și ornamente, una care a fost mereu îmbinată în colecțiile sale de haine – ambele elemente primind mereu toată atenția creatorului lor. Obiectele expuse au făcut parte din colecțiile sale din ultimele decenii, între 1980 și 2007. Accesoriile și ornamentele sunt prezentate alături de elemente de îmbrăcăminte, cele dintâi definindu-le pe cele din urmă.

“Pentru Ferre, ornamentarea nu este partea sărăcăcioasă a unei bijuterii, ci un concept al eternității ce trebuie să sublinieze iminența prezentului.” – Francesca Alfano Miglietti, custodele expoziției

Dată fiind această asociere imposibil de rupt dintre haine și obiectele ce le accesorizează, Ferre a pus mereu accentul pe o căutare îndelungată a materialelor din care a făcut toate obiectele ornamentale. Astfel, în expoziție poți găsi piese făcute din lemn, cupru, ceramică veche, sticlă de Murano, piele și multe altele.

Expoziția, gândită de arhitectul Franco Raggi, se învârte în jurul ideii de contrast. Pe de-o parte ești marcat de măreția arhitectonică a Sălii de Senat a Palatului, dar această grandoare nu se regăsește în organizarea exponatelor care sunt puse în niște structuri din oțel și sticlă. Întreg jocul se face într-o atmosferă semi-întunecată.

Descoperă și expoziția „Take Me (I’m Yours)”

Un absolvent al arhitecturii în urmă cu aproape cinci decenii, Ferre s-a bucurat prima oară de succes cu o colecție de accesorii – înaintea colecției-hit Prêt à Porter pentru femei din 1978. A urmat apoi punerea bazelor unei firme proprii și multe alte proiecte, toate schițate într-un stil unic al creatorului – cum este și cazul acestei expoziții pe care nu trebuie să o ratezi dacă ajungi la Torino până pe 19 februarie, 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.