Concursurile internaționale de pizza și pasta revin la Berăria H

0
147

Concursurile internaționale de pizza și paste se întorc la Berăria H și anul acesta în intervalul 11-13 martie, perioadă în care bucătari de pe întreg mapamondul vor găti sub privirile publicului. În ziua de 13 martie va avea loc și concursul național de pasta. 

A șasea ediție a International Pizza Championship va avea loc între 11 și 13 martie în cadrul Berăriei H din Capitală într-o zonă delimitată unde bucătarii vor avea la dispoziție șapte cuptoare. Asociația Culturală Euro-Est Alternativ aduce încă o dată cei mai bun creatori de pizza la București care se vor lupta în mai multe categorii: pizza clasică, pizza creativă și pizza alternativă. În fiecare categorie, îi este asigurată libertate maximă concurentului, el venind cu ingredientele. În categoria pizza alternativă se iau în considerare reinterpretări a acestui preparat clasic cum ar fi pizza desert, pizza dietetică sau pizza fără gluten în făina din aluat.

Din juriul competiției vor face parte nume grele precum Antonio Ferraro sau Ciprian Zamfir. Concursul s-a dovedit foarte popular în anii anteriori și, în 2018, există deja peste 80 de înscriși în competiția de pizza din nouă țări. Vor exista în perimetrul dedicat concursului patru posturi pentru participanți și două pentru demonstrații live.

Odată cu Concursul Internațional de Pizza va avea loc și Concursul Internațional, și cel național, de Pasta. Și aici vorbim de mai multe categorii precum paste cu fructe de mare, paste cu carne. În finală, concurenții vor înfrunta clasica probă a cutiei secretelor.

Concursul Național de Pasta, al cărui câștigător va ajunge la Campionatul Mondial Barilla din Italia unde România a mai participat și în trecut, se va disputa în ziua de marți, 13 martie. Tot marți, la orele serii, va avea loc și finala concursului internațional.

Prima zi a competițiilor, 11 martie, va începe seara, la orele 18:00, cu prezentarea regulamentelor și ședințele tehnice. Zilele de 12 și 13 martie sunt zilele de concurs în care programul este amplu, de la 8:00 dimineața până la 20:00.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.