De vizitat obligatoriu în 2018: Concursul de Eleganță Villa D’Este

0
228

Ediția 2018 a celebrului Concurs de Eleganță Villa D’Este de pe malul lacului Como organizat cu ajutorul BMW Group Classic și Grand Hotel Villa D’Este va găzdui o varietate mai mare de automobile, dar și de motociclete, tema concursului fiind „Hollywood-ul la malul lacului”. 

Probabil cel mai cunoscut concurs de eleganță al Italiei, Concursul de Eleganță Villa D’Este care se ține anual pe malul lacului Como din provincia Cernobbio începând cu anul 1929 și-a mărit paleta de vehicule eligibile. Începând cu ediția din mai 2018, patru noi clase vor fi prezente pentru a reprezenta mai bine istoria mobilității. Având în vedere tema de anul viitor, care aparține lumii cinematografiei, malul lacului va deveni un adevărat studio de filmare.

Frumusețe cât vezi cu ochii – naturală și nu numai

Concursul va fi dedicat atât mașinilor cât și motocicletelor. Pentru automobile au fost gândite un total de opt categorii care să găzduiască de la modele antebelice, la monștrii sacrii din lumea motorsportului decadelor trecute. Clasele au primit fiecare un nume și sunt organizate cronologic.

Clasa A: Titanii – Praf, pământ și pericole (The Titans – Dirt, Dust and Danger) (1900-1939)

Clasa B: Din Manhattan în Mayfair – Epoca de aur a opulenței automobilistice (From Manhattan to Mayfair – The Golden Age of Motoring Opulence) (1918-1939)

Clasa C: Sculptate de vânt – Marile creații ale epocii Art Deco (Shaped by the Wind: Grandes Routieres of the Art Deco Era) (1925-1940)

Clasa D: O lume nouă cu idei noi – Povestea GT-ului (New World, New Ideas – The Story of the GT) (1945-1965)

Clasa E: Viteza întâlnește stilul – Înflorirea mașinilor sport și a celor de curse (Speed Meets Style – The Flowering of the Sports and the Racing Car) (1950-1970)

Clasa F: Pe vremea când sexul era sigur iar cursele periculoase – Formula 1 (When Sex Was Safe and Racing Was Dangerous – Formula One!) (1950-1988)

Clasa G: Hollywood-ul la malul lacului: Legende ale marelui ecran (Hollywood On The Lake – Stars of the Silver Screen) (1920-1939)

Clasa H: Păstrate cu sfințenie – Arheologia automobilistică (Perfectly Preserved – Automotive Archaeology) (1900-1980)

Motocicletele (cu ataș și fără) vor fi și ele prezente

Toate aceste categorii vor fi umplute de unele dintre cele mai scumpe, frumoase, rapide sau rare mașini ale istoriei, procesul de înscriere fiind încă deschis. Prezența ca și concurent se face prin înscrierea mașinii, documentația trimisă fiind apoi analizată de o echipă de experți care decide dacă mașina respectivă este eligibilă să participe la concursul de eleganță în clasa în care a fost înscrisă de posesorul ei. Procesul este identic și pentru înscrierea motocicletelor, pentru care s-au creionat un total de șase clase – cinci confirmate până în prezent. Cea de-a șasea va fi prezentată la începutul anului viitor. Clasele sunt următoarele:

Clasa A: Epoca de aur a motocicletelor americane (Golden Years for American Motorcycles) (1907-1917)

Clasa B: Lux pe trei roți – Motocicletele cu ataș ale perioade interbelice (Luxury On 3 Wheels – Sidecars in the 1920s and 1930s) (1920-1939)

Clasa C: Italience învingătoare – Motociclete de GP cu motoare de 250cc (Winning Italian Singles – 250cc Grand Prix Motorcycles) (1949-1963)

Clasa D: Noile „haine” ale motocicletelor britanice și germane (New Clothes on British and German Motorcycles) (1960-1970)

Clasa E: Design-ul pe două roți – noi trend-uri și concepte în lumea motocicletelor (Motorcycle Design – New Concept Bikes and Prototypes)

Ai vreo mașină clasică preferată? Cel mai probabil o vei putea vedea la Villa D’Este

Toate mașinile norocoase care au fost alese pentru a umple iarba de pe malul lacului Como vor putea fi vizionate de vizitatori în weekend-ul 25-27 mai 2018.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.