Destinație Roma: acum se pot vizita toate nivelurile Colosseum-ului

0
128

Ai vrut vreodată să vezi Roma de la nivelurile superioare ale Colosseum-ului? Acum poți mulțumită unui program amplu de restaurare care face posibilă vizitarea nivelelor 4-5 care au fost închise timp de zeci de ani.

A trecut mai puțin de o lună de la deschiderea ultimelor două niveluri ale Colosseum-ului din Roma care au trecut printr-o restaurare temeinică în ultimii ani. Aceste nivele superioare care, în perioada antică, găzduiau cele mai ieftine locuri, au fost închise publicului timp de peste 40 de ani.

Începând cu 1 noiembrie, vei putea să parcurgi nivelurile 4 și 5 atât ca parte a turului zonelor subterane cât și ca parte a unui tur special care se concentrează doar pe aceste nivele. Conexiunea dintre nivele se face printr-un coridor care, la rândul său, nu a mai fost deschis publicului. Acesta este foarte bine conservat, într-atât încât se văd și urmele a șase toalete romane din acea vreme.

Colosseum-ul este ultima minune a lumii antice rămasă încă în picioare

Tururile costă 9 Euro (peste prețul de intrare în sit) iar urcarea către vârf, adică la o distanță de 40 de metri deasupra solului, se face în grupuri de câte 25 doar sub supravegherea unui ghid. Odată ajuns acolo, te vei putea bucura de o priveliște aparte asupra metropolei italiene.

Colosseum-ul trece printr-o renovare cu un cost de zeci de milioane de Euro care vin din buzunarul producătorului de pantofi Tod’s. Obiectivul a fost mai întâi curățat iar apoi structura fațadelor de pe latura nordică și sudică au fost ranforsate. Există planuri și pentru renovarea subteranului și construcția unui nou centru pentru turiști. În plus, se dorește și renovarea arenei pentru a se putea ține concerte sau spectacole în Colosseum. Am putea vedea, în viitor, și reconstituiri ale luptelor de altă dată căci s-a investit și într-un lift care imită sistemul folosit în antichitate cu care erau transportate în arenă animalele sălbatice și gladiatorii.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.