Două expoziții la Maranello cu ocazia a 120 de ani de la nașterea lui Enzo Ferrari

0
92
Muzeul Ferrari Maranello

La 120 de ani de la nașterea lui Enzo Ferrari, cei de la Maranello pregătesc două expoziții eveniment.

Driven by Enzo” și “Passion and Legend” dovedesc încă o dată drumul ascendent din punct de vedere tehnologic și de stil pe care Scuderia Ferrari l-a parcurs de-a lungul timpului.

Driven by Enzo” va conține modelele cu patru locuri conduse personal de Enzo Ferrari. Acesta testa personal fiecare mașină care ieșea pe poarta de la Maranello, nu toate dintre acestea fiind dedicate condusului de zi cu zi.

În cursele zilnice pe care le făcea, Enzo adora să meargă în special cu mașinile cu patru locuri, care combinau perfect confortul cu sportivitatea. Pasiunea lui Enzo pentru aceste mașini a început cu modelul 1960 Ferrari 250 GT 2+2 și a continuat pe toată durata vieții sale cu modele ca 400 GTi, 412 și 456 GT, o mașină pe care Enzo a aprobat-o personal în 1988.

Chiar dacă a decis să își angajeze un șofer în 1969, Ferrari a rămas pentru totdeauna un om care a trăit și s-a comportat ca un pilot.

Passion and Legend” reprezintă extraordinara poveste a lui Enzo Ferrari și a companiei pe care a creat-o, povestită prin mașini și imagini.

Ferrari e transpunerea în lumea reală a viziunii avute de fondatorul ei, dar și a iubirii sale necondiționate pentru mașini, așa cum și reiese din expoziția care înglobează 7 generații de automobile superbe.

Aici vei putea admira modelul 166 Inter din 1948, primul Ferrari construit pentru șosea, modelul Ferrari 250 GT Berlinetta, dar și modelul Dino 246. Expoziția parcurge întreaga istorie Ferrari până în zilele noastre, cu modele precum F12tdf, în ediție limitată, dar și 812 Superfast, cea mai performantă mașină care a ieșit pe poarta de la Maranello.

Cu ajutorul unor zone interactive, expoziția îi va ajuta pe fanii Ferrari să vadă care sunt cele mai importante mașini de configurație 2+2 din istoria companiei. De asemenea, vizitatorii vor putea face un tur virtual al fabricii de automobile.

Cele două expoziții sunt deschise la Muzeul Ferrari de la Maranello până în luna mai a anului 2019.

Citește și: Enzo Ferrari: Așa a început legenda

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.