Două modele rare Lancia scoase la licitație în Marea Britanie

0
152
Licitatie Lancia

Ești fan Lancia? Lichidează repede toate depozitele pe care le ai la bancă. Pe 19 mai poți licita pentru două modele rare: Lancia Aprilia Farina Cabriolet și Lancia Aurelia B20 GT Series IV.

Considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase mașini cabrio pe care a pus mâna Pininfarina imediat după război, modelul Lancia Aprilia este unul dintre cele doar 10 exemplare la care a lucrat însuși Batista Farina.

Construită în 1946, Lancia Aprilia a fost înmatriculată în Elveția în 1947 și în momentul în care a ajuns la cel de-al doilea proprietar, Jean Pierre Baumgartner, un elvețian recunoscut pentru pasiunea față de marca Lancia, era într-o stare deplorabilă.

Procesul de restaurare a durat peste cinci ani, după care mașina a fost vândută tot în Elveția. Cel de-al patrulea proprietar o scoate la licitație acum, prin intermediul casei de licitații Silverstone Auctions, la un preț estimat între 250.000 și 280.000 de Euro.

Citește și: Lancia Aurelia B20 GT a strălucit la Gran Premio Nuvolari 2017

Cel de-al doilea model Lancia scos la licitație este Aurelia B20 GT Series IV și este unul dintre cele doar 573 care au fost livrate în Marea Britanie. Construită în 1954, mașina este una revoluționară, fiind echipată cu primul motor V6 produs în serie.

Modelul a avut până acum 5 proprietari și a fost restaurată complet în anii ’90. Ultimele retușuri au fost făcute de Omnicron, companie specializată în restaurări de modele Lancia, iar valoarea mașinii este estimată la un preț între 115.000 și 135.000 Euro.

Dacă te-am convins și ești deja în drum spre bancă pentru a-ți lichida depozitele, ai mai multe informații despre licitație pe site-ul oficial al casei Silverstone Auctions. Dacă nu, aruncă un ochi la poze. Să visezi chiar nu costă mare lucru. 😉

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.