Cafea și ciocolată, ciocolată și cafea. Cele două ingrediente nu au fost niciodată mai potrivite împreună.
Cum azi este Valentine’s Day, am cerut unui expert internațional de la Lavazza International Training Center din Torino să ne împărtășească câteva variante delicioase de cafea și ciocolată pe care le putem încerca acasă.
Iată mai jos recomandările profesioniștilor, rețete care să facă această sărbătoare cât mai YUMMY.
Cafea vieneză
Ușor de preparat și de mici dimensiuni, cafeaua vieneză are o aromă divină, fiecare înghițitură amintind de eleganța vieneză care a inspirat aceasta rețetă.
Metodă de preparare
Se toarnă 10 grame de sirop de ciocolată într-un pahar mic.
Pregătiți un espresso lung, turnați-l în pahar și adăugați frișcă.
Se presară apoi fulgi de ciocolată.
Este gata, acum puteți să vă bucurați în doi de această cafea.
Citește și: Ghidul esențial pentru a-ți bea cafeaua așa cum o fac italienii la ei acasă
Mocha italiană
Marocchino fondente este o rețetă simplă și savuroasă care oferă un gust aparte cafelei tale. Ideală pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze sau a termina cina în note aromate.
Metodă de preparare
Pregătiți espresso-ul într-o ceașcă de sticlă.
Adăugați un baton mare de ciocolată neagră.
Presărați din abundență peste cafea pudră de cafea amăruie și piper negru.
Completați cu cremă de lapte fierbinte, încercați să nu adăugați foarte mult lapte, ci cât mai multă cremă.
Presărați cu praf de cacao pudră.