Ediția 2018 a celebrului calendar Pirelli a fost prezentată la New York

0
130

Ediția a 45-a a clasicului calendar Pirelli este semnată de Tim Walker și a fost prezentată în cadrul unui eveniment la New York, tema creației din acest an fiind recreerea lumii din cartea „Alice în Țara Minunilor” a lui Lewis Carroll. 

“Alice a fost spus de atâtea ori”, a menţionat Tim Walker, “și cred că am vrut să mă întorc la geneza imaginației din spatele lui Lewis Carroll, astfel încât să o puteţi numi aşa, încă de la început, pentru încă o dată. Am vrut să găsesc un unghi diferit și original.”
Walker a alcătuit un set de 28 de cadre în 20 de locații care refac o atmosferă de basm, inspirată și din ilustrațiile creionate chiar de Carroll pentru prima tipărire a cărții sale, în 1865. Pentru proiect au fost cooptați actori, cântăreți, modele și activiști politici.
Calendarul include modelul sudanez-australian Adut Akech, activista şi modelul britanic Adwoa Aboah, modelul senegalez-german Alpha Dia, modelul şi actorul benino – american Djimon Hounsou, modelul sudanez-australian Duckie Thot, activista pentru drepturile femeilor din GambiaJana Dukureh, modelul britanic King Owusu, rapperul american şi cântăreţul Lil Yachty, actriţa mexicano-kenyană Lupita Nyong’o, actriţa şi supermodelul britanic Naomi Campbell,  actorul american, vedeta de televiziune şi compozitorul/ cântăreţul RuPaul, actriţa americană Sasha Lane, rapperul american, cântăreţul, compozitorul, actorul, producătorul muzical şi antreprenorul Sean“Diddy” Combs, modelul american Slick Woods, avocata şi modelul sud African Thanda Hopa, actriţa americană, autoarea şi prezentatoarea de televiziune Whoopi Goldberg, modelul britanic Wilson Oryema şi designer-ul, stilistul britanic de modă şi cântăreaţa Zoe Bedeaux. 
Multe elemente din lumea lui Alice au fost reinterpretate în negru, pentru a se potrivi cu faptul că toate personalitățile alese sunt de culoare, după modelul trasat în calendarul Pirelli din 1987 semnat de Terence Donovan. Pentru a realiza Calendarul după creaţia lui Peter Lindbergh de anul trecut, Walker a colaborat cu doi artiști consacraţi: Shona Heath, unul dintre cei mai importanți regizori creativi și designeri britanici și creatorul de modă Edward Enninful, care a fost stilistul din spatele costumelor complicate de anul acesta.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.