FCA Heritage participă la Zoute Grand Prix cu două Alfa Romeo ultra-rare

0
42

Alfa Romeo reprezintă FCA cu două modele rarisime în cadrul Zoute Grand Prix, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate istoricelor din Belgia.

Alfa Romeo a fost brand-ul ales să reprezinte FCA, prin FCA Heritage, la Zoute Grand Prix ediția 2017 care are loc între 5 și 8 octombrie în Belgia. Direct din Museo Storico Alfa Romeo din Arese, FCA Heritage va veni la eveniment cu două modele Alfa pe cât de diferite pe atât de valoroase: 33 Spider Cuneo din 1971 și Giulia TZ2 din 1965.

Giulia TZ2, exemplarul de la muzeu este unul timpuriu cu nasul aproape identic cu cel al lui TZ1

În plus, Alfa Romeo este prezentă cu un stand pe barajul Knokke unde vizitatorii pot vedea modelele din gama producătorului italian, nelipsite fiind 4c, Stelvio și Giulia. O Giulia Quadrifoglio și un Stelvio Super roșii ca focul vor da un aer latin și Pieței Albert din Knokke.

După producerea a nici 20 din totalul de 50 de Alfa Tipo 33 Stradale anunțate, italienii au lăsat casa Pininfarina să zburde folosindu-se de niște șasiuri nefolosite. Mai întâi a apărut P33 Roadster și apoi 33 Coupe Speciale pentru ca, în 1971, la Bruxelles, să fie prezentat 33 Spider Cuneo. Acesta din urmă s-a depărtat cel mai mult de forma fluidă plină de curbe gândită de Scaglione pentru T33 Stradale. Asta pentru că, la patru ani distanță, moda se schimbase: toți priveau lung către mașinile cu forme cât mai unghiulare iar Cuneo (care se referă fix la forma mașinii) are atâtea unghiuri că aduce c-o bucată de cașcaval.

De la linii curbe la linii drepte sau trecerea de la 1967 la 1971

A doua mașină care va parcurge traseele de regularitate la Zoute GP este Giulia TZ2. Aceasta a fost a doua mașină din seria „Tubolare Zagato” bazată pe platforma Giulia și a fost modelul orientat mult mai precis către motorsport. Aceasta a concurat în clasa GT-urilor cu motoare de maxim 2l și a bifat câteva succese între ’65 și ’67, incluzând victorii la Monza și Spa-Francorchamps.

Pe lângă reprezentantele FCA Heritige, Zoute Grand Prix aduce laolaltă zeci și zeci de modele clasice din, probabil, cea mai frumoasă epocă a design-ului mașinilor sport: anii ’50-’70.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.