Festivaluri care-ți fac vacanța în Italia și mai frumoasă

0
139
Festivaluri care-ți fac vacanța în Italia și mai frumoasă

Italia are o ofertă generoasă pentru turiști în toate colțurile țării, iar festivalurile care se organizează aici sunt memorabile. Am făcut și noi o listă cu evenimente pe care ar trebui să le bifezi măcar o dată.

Verona îndrăgostită – Verona, Veneto
Când: 11-14 februarie, 2019

Ce poate fi mai romantic decât să sărbătorești Valentines’ Day în Verona? Un oraș celebru pentru povestea Romeo și Julieta, Verona devina scena concertelor live, a piețelor pline și a momentelor speciale.

Cireșii în floare – Vignola, Emilia Romagna
Când: jumătatea lunii martie – jumătatea lunii aprilie 2019

Acest oraș în stilul Renșterii din Modena este celebru pentru cireșii săi, iar asta este sărbătorit în fiecare an în martie și aprilie. Parade, concerte, expoziții, meniuri speciale în restaurante. Toate acestea te așteaptă în Vignola.

Cursa Mille Miglia – Brescia – Roma
Când: 15-18 mai, 2019

Este o cursă cu mașini clasice care a făcut istorie. Acestea parcurs traseul de la Brescia la Roma și retur. Anul acesta se pleacă din Brescia pe 15 mai, se ajunge la Roma pe 16 mai și apoi returul în Brescia pe 18 mai. Merită să vezi această cursă, chiar dacă nu te pasionează mașinile.

Festivalul de teatru grecesc – Siracusa, Sicilia
Când: 9 mai– 6 iulie, 2019

Dacă ajungi în Sicilia vara aceasta vei avea ocazia să vezi pieste clasice de teatru într-o atmosferă magica în Teatrul Grecesc din Siracusa. Programul de anul acesta include piese de Euripides și Aristophanes.

Notte della Taranta – Salento, Apulia
Când: 24 august, 2019

În sudul regiunii Puglia temperaturile sunt ridicate la final de august. Iar temperaturile cresc și mai mult când dansatorii și muzic ienii sărbătoresc “pizzica tarantata”, un ritm care-și are originile în evul mediu.

Se spune că prin acest dans femeile încercau să se elibereze de frustrările adunate într-o societate patriarhală. Motivația lor era că sunt atacate de păienjeni veninoși.

Acest festival atrage anual peste 200.000 de turiști din întreaga lume.

Luminara San Ranieri – Lungarno, Pisa, Toscana
Când: 16 iunie, 2019

Timp de o noapte, în luna iunie, orașul Lugarno este luminat de mii de lumânări și luminițe care crează o atmosferă magică.

Acesta este cel mai important eveniment din oraș, toate podurile, bisericile și turnurile din oraș fiind iluminate în această noapte cu mii de beculețe. Noaptea se încheie cu un foc de artificii spectaculos.

Îți place să călătorești? Citește și TRAVELING MAG!

Summer Jamborre – Senigallia, Ancona
Când: 31 iulie – 11 august, 2019

În Italia au loc festivaluri de muzică celebre în întreaga lume, Summer Jamboree este unul dintre ele. Este un festival dedicat muzicii și culturii americane din anii ’40 și ’50. Concerte live, târguri de vechituri, mașini clasice. Câteva zile care transformă Senigallia într-un orăsel american adevărat.

Noaptea roz – coasta Adriaticii, Emilia Romagna
Când: 6 – 7 iulie, 2019

În fiecare vară, pe o lungime de 170 de kilometri pe coasta Adriaticii, totul este luminat în roz de la apus la răsărit. Fiecare oraș de pe coastă interpretează această temă în stil propriu încercând să ofere un spectacol cât mai original. În Rimini, de exemplu, ai cea mai mare petrecere. De ce este noaptea roz? Nu știe nimeni cu adevărat.

Localnicii spun că este culoarea care reprezintă cel mai bine Riviera. Cel mai important este însă că vei avea parte de o petrecere de neuitat.

Citește și: Locuri “savuroase” din Emilia-Romagna

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.