Fiat Tipo aniversează 30 de ani de la lansare

0
94

Originalul Tipo, lansat pentru a fi un lider al clasei compacte, împlinește anul acesta 30 de ani de la lansare iar, astăzi, Tipo continuă să fie caracterizat de ADN-ul primei generații. 

Cei de la Fiat și-au dorit ca înlocuitorul lui Ritmo să fie mai practic ca niciodată, dar și mai agil, economic și confortabil decât vechiul modern. Astfel a apărut Tipo, cu a sa caroserie galvanizată în totalitate și procedee de construcție care, pe atunci, erau inovative. Cu un design semnat de I.D.E.A. din Milano și o platformă complet nouă, Tipo a câștigat premiul de Mașina Anului 1989 în Europa și, în Brazilia, a fost mai de succes decât atotputernicul Volkswagen Gol. Prima generație s-a aflat în producție până în 1995.

Originalul Fiat Tipo avea un design unghiular, destul de banal dar specific aniilor ’80-’90

Astăzi, tradiția originalului Tipo este dusă mai departe de noul model care este produs în trei variante de caroserie: Hatchback, Sedan și Break/Station wagon. Toate versiunile de caroserie se laudă cu un spațiu interior de invidiat, lider în clasă, portbagajul având capacitatea impresionantă de 440 de litri (550 la versiunea break).

Dacă originalul Tipo punea la bătaie cinci motorizări pe benzină și diesel, actualul model vine cu trei versiuni pe benzină și alte trei diesel. În total, există patru nivele de echipare pentru Tipo, pentru fiecare segment al pieței.

Și Carabinieri folosesc Fiat Tipo!

Prețurile variază între 13.200 Euro și 19.300 Euro pentru Hatchback, între 14.300 Euro și 20.400 Euro pentru Break și, în fine, între 13.700 Euro și 20.250 Euro pentru Sedan (prețuri cu TVA, fără posibilele reduceri disponibile la dealer).

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.