#goSweet: 4 cocktailuri dulci cu Campari

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Campari, bitter-ul emblematic italian, este produs din 1860 după o rețetă păstrată secretă de-a lungul generațiilor, născocită de Gaspare Campari.

Reţeta sa conţine, pe lângă chinină și pelin, alte 66 de plante diferite, rădăcini și condimente, puse toate în alcool cu apă la infuzat.

Campari poate fi băut ca aperitiv, doar cu gheață, dar și în combinații delicioase. Iată 4 rețete de cocktailuri dulci cu Campari:

campari orange

Campari Orange. Creat în 1960, a fost inițial intitulat Garibaldi datorită culorii similare cu a uniformei eroului național care a unit Italia. În acest cocktail, bitterul milanez întâlnește portocalele roșii siciliene.

Rețetă cocktail Campari Orange:
1 parte (1.25oz) Campari
3 părți (3.75oz) suc de portocale roșii
1 felie de portocală

Pune toate ingredientele într-un pahar înalt umplut cu gheață și ornează cu felia de portocală.

 

 

Campari Boulevardier. După ce a părăsit Statele Unite datorită prohibiției, în 1927, legendarul barman Harry McElhone (fondatorul faimosului Harry’s Bar din New York) a creat acest cocktail folosind bourbon-ul, cea mai contestată băutură alcoolică. Se spune că a fost denumit după revista The Boulevardier, al cărei publisher era unul dintre numeroșii săi fani.

Rețetă cocktail Boulevardier:
2 parți (1oz) Campari
2 părți (1oz) vermut roșu
3 părți (1.5oz) Bourbon Whiskey

Se amestecă bine toate ingredientele cu gheață. Se servește într-un pahar special. La final se ornează cu coajă de lămâie.

campari_americano

Campari Americano. A fost creat în 1933, iar legenda spune că și-a dobândit numele după primul boxer italian care a câștigat titlul la categoria grea, a cărui poreclă era Americano.

Rețetă cocktail Americano:
1 parte (1oz) Campari
1 parte (1oz) vermut roșu
Splash apă minerală

Se amestecă toate ingredientele direct într-un pahar oldfashioned, plin cu gheață, se adaugă apă minerală, iar la final se ornează cu o felie de portocală și coajă de lămâie.

Campari Negroni Sbagliato. Inventat în 1972 de barmanul Mirko Stocchetto, în Bar Basso la Milano, dintr-o greșeală: în momentul în care i s-a solicitat un Negroni, în loc de gin, acesta a folosit vin spumant.

Rețetă cocktail Negroni Sbagliato:
1 parte (1oz) Campari
1 parte (1oz) vermut roșu
1 parte (1oz) vin spumant

Se amestecă ingredientele într-un pahar dublu, cu gheață. Se ornează cu o felie de portocală

Încearcă și: 5 rețete de Martini pentru o seară italiană la tine acasă

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img