Grădinile castelului Trauttmansdorff, perla orașului Merano

Mihai Fira
Mihai Firahttp://www.pizzasipaste.ro
Mă pot considera un iubitor al spiritului Italiei care m-a cuprins încă de la prima vizită însă inima mi-a fost capturată mai tare de mașinile sale și de pizza - a match made in heaven.

Te-ai plictisit de oferta de grădini botanice din România? Mai este încă timp să călătorești până în Merano, în nordul Italiei, pentru a intra în lumea aparte a grădinii botanice a castelului Trauttmansdorff, una dintre cele mai frumoase din peninsulă.

Grădinile castelului Trauttmansdorff, care în ciuda numelui german este localizat în Italia, sunt unul dintre obiectivele care nu trebuie ratate în nordul țării. Ansamblul botanic întins pe 12 hectare oferă peisaje care-ți taie respirația oriunde întorci capul. Fie că e vorba de flora exotică sau de peisajele care pot fi admirate grație diferenței de nivel de 100 de metri, Trauttmansdorff îți va umple cardul aparatului foto cu siguranță.

Dacă aceste imagini nu îți taie respirația atunci nu știm ce am mai putea să spunem

Peste 80 de grădini umplute cu plante din întreaga lume fac dintr-o vizită la Trauttmansdorff o experiență specială. În plus, există multe pachete cu tururi tematice în funcție de anotimp cât și alte atracții precum ar fi un Pavilion al Artiștilor și o zonă cu animale.

Vizitează Italia: Hotelurile din Positano

Pachetul „Grădini și Vinuri” este cel disponibil până la sfârșitul lui octombrie. Acest tur special poate fi făcut doar joia și durează trei ore, începând cu ora 14.00 pentru tururile cu ghizi vorbitori de germană și italiană (tururile în engleză se fac la cerere). Rezervarea biletelor se face cu cel puțin o zi în avans iar costul unui bilet este de 35 de Euro. În plus, pentru luna noiembrie există o ofertă specială pentru biletul normal de vizitare a Grădinilor.

Între 1 și 15 noiembrie (în orarul 09.00-17.00), prețul unui bilet este de 7,5 Euro pentru adulți, respectiv gratis pentru copiii care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani.  

Peisajele care te lasă ”…” sunt cele mai frumoase

Dacă ceea ce ți-am zis până acum te tentează însă nu poți să-ți strecori în program și o vizită la Trauttmansdorff, grădinile sunt deschise și la anul. Există totuși o pauză de iarnă așa că cel mai devreme vei putea păși prin grădini la final de martie, căci acestea își redeschid porțile chiar pe 30 martie.

Din acea dată, programul va fi același ca și cel din octombrie și noiembrie anul acesta, adică 09.00-17.00 în toate cele șapte zile ale săptămânii. Din nefericire pentru aceia dintre voi care și-ar fi dorit să-și aducă animalul de companie în această vizită, Grădinile Trauttmansdorff nu permit accesul cu animale.

Chiar și cu acest lucru de luat în calcul, frumusețea locului îl face un must-see adesea trecut cu vederea – pe nedrept, spunem noi.

Citește și: Locuri “savuroase” din Emilia-Romagna

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img