Încă un motiv pentru un city break la Roma: Formula E ajunge în „Orașul Etern” anul viitor

0
92

Campionatul pentru care Mercedes-Benz a renunțat la DTM sau Porsche la Mondialul de Anduranță, Formula E, va vizita pentru prima dată Roma în 2018, capitala Italiei fiind inclusă în calendarul sezonului viitor. 

Pe data de 14 aprilie 2018 va avea loc primul E-Prix pe străzile Romei (și primul din Italia), cursa fiind anunțată în cadrul unui eveniment demonstrativ la care au participat, printre alții, cei trei campioni de până acum ai Formulei E și fondatorul campionatului, Alejandro Agag.

„Gladiatorii” generației electrice s-au întâlnit pentru prima oară cu Colosseum-ul

Cei trei piloți, Lucas Di Grassi, Sebastien Buemi și Nelson Piquet Jr, au parcurs tururi demonstrative prin centrul orașului alături de ultimul recrut al echipei NIO, Luca Filippi. Colosseum-ul nu a fost ratat în drum spre La Nuvola cu o oprire la Campidoglio.

Punctul final al turului de la La Nuvola nu a fost ales întâmplător. Asta pentru că acolo, în inima cartierului EUR, se va afla circuitul care pune Roma pe harta Formulei E. Cu o lungime de 2,86 km, va fi al doilea cel mai lung din calendar după Marrakesh și va avea 21 de viraje.

E-Prix-ul Romei popularizat din om în om

Mașinile vor porni în curse de pe Bulevardul Cristoforo Colombo, vor trece pe lângă Obelisco di Marconi și Colosseo Quadrato – dacă acest layout va fi aprobat de FIA. La prezentare a mai fost prezent și primarul Romei, Virginia Raggi, președintele ACI (Automobil Clubul Italian), Angelo Sticchi, și directorul EUR SpA Roberto Diacetti.

„Roma este un protagonist-cheie în peisajul internațional, având EUR ca loc de organizare al primului E-Prix din Italia. Viitorul este reprezentat de mobilitatea sustenabilă, inovație și, mai presus de toate, respect pentru mediul înconjurător. Prin acest eveniment, Roma va beneficia de un impact economic pozitiv așa cum s-a întâmplat și cu alte orașe mari din Europa și din lume”. – Virginia Raggi – Primarul Romei

Dacă locuiești în Italia și, totuși, nu vei putea ajunge la cursă există o soluție! Asta pentru că Mediaset va difuza întreg sezonul viitor al Formulei E, free-to-air. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.