“Italiencele” au fost prezente în număr mare la Retromobil Fest 2018

0
204

S-a tras cortina peste cea de-a treia ediție a „Retromobil Fest” cel mai complet și complex eveniment retro din România creat și dedicat pasiunii pentru vehicule istorice. Un eveniment organizat de Retromobil Club România, de 20 de ani autoritatea FIVA națională.

Pentru prima dată în istoria de trei ani festivalul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile (13-15 aprilie), fiind înregistrat atât un nou record de audiență,cât și unul de participare în cursele de Retro Grand Prix, unde s-au înscris peste 140 de concurenți.

Unanim apreciat ca fiind cel mai bine organizat eveniment cu caracter retro de până acum, Retromobil Fest 2018 a început vineri 13 iulie cu o premieră absolută, festivalul fiind deschis de o mini cursă de anduranță cu automobile Porsche disputată după tipicul cursei de 24 de ore de la LeMans, varianta clasică. Astfel, între orele 18.00 și 22.00 concurenții s-au bucurat de o întrecere de regularitate sportivă și în același timp una de anduranță doar cu automobile Porsche, intitulată chiar „RoMans” și inlcusă în seria de aniversări dedicate „70 de ani de automobile sport Porsche”.

Festivalul a continuat sâmbătă 14 aprilie cu competițiile de regularitate pentru secțiunea Retro Grand Prix (auto, moto și young timmer) și retro off-road,  fiind consemnat un record de participare, peste 140 de concurenții fiind înscriși aici, o creștere de peste 30% față de 2017. Practic, întreaga zi atât pista autodromului Academiei Titi Aur cât și cea de off-road au fost permanent ocupate. În prima parte a zilei concurenții s-au antrenat, iar după pauza de prânz, aceștia au concurat în manșele de calificare.

În paralel cu activitățile de pe pistă, pe zonele destinate spectatorilor au fost organizate demostrații în tehnica restaurării, cursuri de dans tematice, târg și expoziție și multe alte evenimente pentru întreaga familie. Pentru copiii prezenți momentul culminant l-a reprezentat „cursa” dintre „London Bus” și camionul „Optimus Prime”, copiii prezenți la bordul istoricelor mașini primind medalii „Retromobil Fest 2018”.

Ziua s-a încheiat abia în jurul orei 24.00 când pe fosta scenă mobilă, realizată în remorca unui camion american, folosită în anii 60-70 la concertele Harley-Davidson din SUA au urcat pe rând trupele „Ozon Karyu”, „Castor 604” și „Sarmalele Reci” pentru un concert live de excepție.

Duminică, întreaga atenție s-a multat spre pistă, unde au avut loc finalele pentru toate categoriile. În funcție de tipul vehiculului și anul de fabricație, vehiculel au fost împărțite în următoarele categorii: Antebellum (vehicule din perioada interbelică), „Dacia Classic”, Experți (piloti profesionisti), Sport, Muscle Cars, Moto, Off Road și „The Porsche Challenge” la care s-a adăugat anul acesta și clasa „Youngtimer” pentru automobile fabricate între 1988 și 1998. O altă noutate a fost și introducerea unui clasament pe echipe.

Miza a fost și de această dată una ridicată trei dintre participanți câștigând premiul „Porsche on track” oferit de Porsche InterAuto și care le va permite câștigătorilor să urmeze un curs de pilotaj și conducere defensivă cu automobile Porsche pe circuitul de Formula 1 de la Istanbul.

Marele câștigător a fost și anul acesta Mihai Popescu care a reușit locul I la categoriile „Moto”, „Dacia Classic”, și „Sport”, precul și la echipe cu „Retro Car Racing”. De consemnat este revenirea fostului pilot și campion național la raliuri, Grupa N, Edwin Keleti care a concurat și a câștigat categoria „Experți”, surpriza la această categorie fiind ocuparea celei de a doua poziții de doctorul Dinu Dumitrașcu, care nu este un pilot profesionist

Iată și o galerie foto cu “italiencele” prezente la eveniment.

Citește și: Minardi M191B-Lamborghini revine pe circuite după 26 de ani

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.