Jongleriile cu pizza, în patrimoniul UNESCO

0
131

Faimoasa artă a jongleriilor cu pizza, originară din Napoli, a ajuns pe lista patrimoniului UNESCO, eveniment care a produs valuri de bucurie în orașul natal a pizzaiuolo. 

Pornită în urma unei petiții semnate de două milioane de oameni, propunerea orașului Napoli pentru patrimoniul UNESCO, mai precis arta jongleriilor cu blaturi de pizza, a fost acceptată de organizația internațională joi. Forul pentru cultură al organizației s-a reunit în Coreea de Sud și a acceptat propunerea oamenilor din Napoli. Aceștia au primit bucuroși vestea că tradiția din orașul lor este în patrimoniul UNESCO mai ales că, după spusele lui Sergio Miccu, șeful Ascoiația Făuritorilor de Pizza Napoletani, dacă propunerea va fi acceptată, trecătorii vor fi cinstiți cu răuri de pizza (nu știm dacă, acum că propunerea a trecut, acest lucru chiar s-a întâmplat).

Încearcă acasă rețeta pentru Calzone cu ou și gorgonzola

După cum poți vedea, ministrul agriculturii italian s-a arătat și el încântat de decizie, anunțând pe Twitter victoria. Iar cuvântul victorie nu este folosit în van căci, în locul de unde a pornit, pizza și cei care jonglează cu ea fac parte din ritualul local, din societate. În plus, pizza este o parte a imaginii Italiei și, prin această decizie, s-a legitimat acest lucru.

Peste 30 de candidați s-au înscris pe listă pentru a le fi introduse elementele de tradiție pe lista patrimoniului UNESCO creată în 2003. Scopul ei este, în mare, de a proteja elemente de cultură ale lumii care sunt considerate foarte importante și pentru a le crește vizibilitatea. Peste 350 de tradiții sunt incluse pe listă până în prezent, țări reprezentate fiind, printre altele, Spania, Mongolia sau, de joi, și Kârgâztan.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.