Lamborghini a sărbătorit aniversarea a două modele legendare cu un tur prin Umbria, Toscana și Emilia-Romagna

0
97
50 de ani de Lamborghini Espada si Islero

Modelele Espadas și Isleros au împlinit 50 de ani de la lansare. Iar Lamborghini a marcat această aniversare cu un tur prin Umbria, Toscana și Emilia-Romagna.

20 de modele Lamborghini Espadas și Isleros au participat la turul organizat de departamentul vehicule istorice al mărcii italiene, pentru a marca 50 de ani de la lansarea celor două modele.

Turul a cuprins zone spectaculoase din Umbria, Toscana și Emilia-Romagna având o lungime de peste 800 de kilometri, trecâtn prin orășele pitorești precum Perugia, Orvieto și Assisi.

La eveniment a participat și Stefano Domenicali, directorul Lamborghini, care a și oferit participanților o serie de premii. Unul dintre ele, pentru mașina care a avut un singur proprietar pentru cea mai lungă perioada, a fost câștigat de o familie din Marea Britanie cu modelul Espada pe care-l dețin din 1973 (serie de șasiu 9300).

Mașina a fost o bună perioadă singura din familie și a fost folosită în fiecare zi. Recent a fost restaurată și cei doi au aniversat nunta de aur cu ocazia acestei întâlniri.

50 de ani de Lamborghini Espada si Islero

Un echipaj norvegian a primit premiul pentru cea mai lungă distanță parcursă pentru a ajunge la eveniment. Echipajul a parcurs în total peste 6.000 de kilometri cu un model rar,  Espada Series 2, șasiu 8386, unul din cele doar 12 modele produse.

De asemenea, a fost premiat și un model care din 1969 face toate reviziile la uzina din Sant’Agata Bolognese. Modelul, un 1968 Islero S, serie șasiu 6435, este unul dintre cele 70 de modele produse cu volan pe dreapta. Acesta îi aparține unui colecționar brianic și a fost condus în fiecare an de la Londra la Sant’Agata Bolognese pentru a i se face revizia.

La tur au participat și două mașini din Muzeul Lamborghini: un Espada Series 3 (șasiu 9090 din 1976) in culoarea Blu Notte și un Islero (șasiu 6330 din 1968) în culoarea Rosso Amaranto.

Citește și: Un mit revine. După 60 de ani Garage Italia prezintă Fiat 500 Spiaggina

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.