Lamborghini expune mașinile din filme la muzeul din Sant’Agata Bolognese

0
239

Dacă ți-ai propus să ajungi vara aceasta în Italia, în regiunea Emilia-Romagna, ia în calcul să faci și o vizită la muzeul Lamborghini din Sant’Agata Bolognese. Dacă ești cinefil, atunci vizita este obligatorie pentru că Lamborghini expune modele legendare care au apărut în filme.

Din iunie și până în octombrie poți admira, pe lângă exponatele clasice din muzeul Lamborghini, și o expoziție specială cu tema “Film Emotions – Lamborghini and the World of Cinema“. Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi între orele 09:30 – 19:00, până pe 31 octombrie.

Aranjarea modelelor mărcii italiene este inspirată de celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame, fiind condimentată și cu alte elemente din lumea filmului. În afara modelelor expuse, sunt și o serie de activări care te introduc în lumea filmului și, desigur, poți să-ți faci poze în care să fii eroul principal alătrui de modelele expuse.

Ce poți să vezi?

Chiar la intrarea în muzeu este expus unul dintre cele mai semnificative modele din această colecție: modelul Aventador folosit de Batman în filmul Cavalerul Negru: Legenda Renaște (The Dark Knight Rises, 2012, regia Christopher Nolan). În ultimul capitol din saga Batman, modelul Aventador este mașina personală a lui Bruce Wayne, alias Batman, jucat de Christian Bale.

Expozitie Muzeul Lamborghini

Aceasta nu a fost pentru prima oară când un model Lamborghini a fost utilizat de magnatul miliardar. În Cavalerul Negru (The Dark Knight, 2008) Bruce Wayne a condus un Murciélago LP 640 pe străzile din Gotham City și același model a apărut și în Batman – Începuturi (Batman Begins, 2005).

În continuarea expoziției poate fi admirat modelul Huracán Coupé, în celebra culoare Grigio Lynx (gri), folosit de Dr. Stephen Strange, interpretat de Benedict Cumberbatch, în Doctor Strange (2016, regizat de Scott Derrickson).

Printre exponatele care merită întreaga ta atenție se numără desigur legendarul model Miura P400 folosit în fimul Jaf în stil italian (The Italian Job, 1969, regizat de Peter Collinson). Acest model a avut o apariție memorabilă de peste trei minute în deschiderea filmului când actorul Rossano Brazzi conduce prin pasul St. Bernard.

Modelul Countach verde care apare în scenele de deschidere din The Cannonball Run (1981, regizat de Hal Needham), este și el expus în muzeul Lamborghini. Jill Rivers (Tara Buckman) și Marcie Thatcher (Adrienne Barbeau) trec printr-o serie de experiențe memorabile în film la volanul mașinii și, în final, reușesc să câștige cursa.

Expozitie Muzeul Lamborghini

Un alt model de excepție este și LM002 care apare în Fast&Furious 4 (2009, regizat de Justin Lin), fiind folosit de unul dintre rivalii lui Dominic Toretto (Vin Diesel).

Expozitie Muzeul Lamborghini

Sylvester Stallone a condus și el un model Lamborghini în filmul Rocky IV (1985, regizat chiar de Stallone). Lamborghini Jalpa este un model care se potrivește perfect cu caracterul lui Rocky, iar una dintre scenele emoționante din film este Rocky Balboa vorbește cu fiul său despre viața de boxer, în timp ce-și lustruiește mașina.

Pentru cei pasionați de curse este expus și modelul Lamborghini Gallardo Super Trofeo care apare în filmul italian Veloce come il Vento (Italian Race, 2016, regizat de Matteo Rovere), condus de Giulia de Martino (Matilda de Angelis) cu ajutorul fratelui său Loris (Stefano Accorsi) în Campionatul Italian de GT.

Expozitie Muzeul Lamborghini

Tot ca un omagiu adus cinematografiei italiene este expus si modelul Lamborghini 350 GT din filmul Bar Sport (2011, regizat de Massimo Martelli), filmat chiar în Sant’Agata Bolognese.

Expozitie Muzeul Lamborghini

Prețul standard de intrare este de 15 euro, dar studenții, copiii, pensionarii beneficiază de o reducere de 5 euro. Copiii mai mici de 5 ani au intrarea gratuită dacă sunt însoțiți de un adult.

Anul trecut muzeul Lamborghini a avut peste 100.000 de vizitatori, iar în primele luni din 2018 s-a înregistrat o creștere cu 25% a numărului înregistrat în perioada similară din 2017.

Citește și: Vândut cu 70 de milioane de dolari! Un Ferrari 250GTO din 1963…

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.