Lamborghini lansează Urus, primul Super SUV

0
100

Sub motto-ul „Făcând imposibilul, posibil” Lamborghini lansează noul Urus, prezentat ca primul Super SUV din lume, italienii poziționându-se astfel încă de la intrarea pe această piață foarte disputată deasupra unor modele precum Cayenne de la Porsche.

Lamborghini a prezentat în cadrul unui show scurtcircuitat de probleme tehnice noul Urus, al doilea vehicul 4×4 produs de compania italiană și, conform acestora, primul Super SUV al planetei. Pentru producerea acestui nou model, dimensiunea fabricii din Sant’Agata Bolognese s-a dublat în ultimul an iar tehnologia folosită este la cel mai înalt nivel. Asta deoarece, conform CEO-ului Stefano Domenicali, Lamborghini intră alături de Urus într-o nouă eră. O eră în care, speră italienii, producția se va dubla până în 2019.

Această eră marcată de noul model este una în care Lamborghini își dorește să deschidă noi uși cu un automobil care, conform membrilor companiei, poate fi folosit zi de zi. În plus, mașina este pregătită, grație multiplelor setări ale suspensiei pneumatice, să îndure și călătorii pe zăpadă, macadam sau dunele din Arabia.

Design-ul exterior își trage „seva” atât din modelele supersport actuale, Huracan și Aventador, cât și din modelele trecutului, fie că vorbim de Countach sau primul lor vehicul de teren, LM-002 despre care am mai vorbit. În plus, la lansare a participat și primul lor model inovator – legendarul Miura.

Sub această caroserie cu un design tipic Lamborghini se ascunde primul motor turbo al companiei, un V8 de 4.000cmc care beneficiază, în fapt, de două turbine. Acestea împing puterea maximă la 650 cai putere în timp ce cuplul este de 850nm. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3,6 secunde. 200 de km/h sunt atinși în doar 12,8 secunde cu start de pe loc. Din acel punct poți continua să accelerezi până la viteza maximă de 305 km/h – cea mai mare pentru un SUV de orice fel.

Dacă frumusețea exterioară este un element subiectiv, performanța este, fără doar și poate, de top – așa cum ne-am așteptat de la un producător precum Lamborghini. Noi suntem siguri că este deja pe lista de Crăciun a multor persoane foarte bogate dar, trecând peste asta, ție îți place?

Sursă foto: Lamborghini

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.