Lamborghini prezintă și Huracan Performante Spyder pentru vară

0
112

Lamborghini încearcă să reducă la minimum compromisurile cu noul Huracan Performante Spyder, varianta gata de vară a celui mai extrem Huracan din câte există și care vine cu aceleași cifre ca și modelul acoperit.

La fix un an de la prezentarea lui Huracan Performante, Lamborghini a venit la același Salon Auto de la Geneva cu varianta Spyder care se laudă că nu a pierdut vreo zecime de secundă din timpul de la 0 la 100 km/h sau vreun kilometru din viteza de top. Aceasta este și cu 35 de kilograme mai ușoară ca ca un Huracan Spyder normal și este echipată cu același sistem inteligent Lamborghini Active Aerodynamics (ALA).

„Cu Huracan Performante Spyder am adăugat o nouă dimensiune experienței viscerale date de Huracan Performante, aducând șoferul și mai aproape de elementele naturii prin eliminarea acoperișului care-l face să rezoneze mai ușor și cu sunetul imposibil de imitat al V10-ului din spatele său”, a declarat Chairman-ul și CEO-ul Stefano Domenicali la lansarea din Elveția.

Pe scurt, Huracan Performante Spyder se bucură de aceiași 640 de cai putere cât produce motorul V10 aspirat de 5,2l și în varianta Coupe, iar asta se traduce printr-o accelerație de la 0 la 100 de km/h în 3,1 secunde și o viteză maximă de 325 km/h. După ce suta a fost atinsă, oprirea se face în doar 31,5 metri. În plus, cuplul maxim este de 600nm și este atins la 6,500rpm, dar ai deja cu 70% mai mult cuplu disponibil încă de când pleci de pe loc dacă ar fi să comparăm cu un Huracan Spyder normal. Cu o greutate de doar 1.507kg, Performante Spyder vine cu un raport putere/greutate de 2.35 kg/cp.

Pe lângă sistemul ALA, Spyder „împrumută” de la Coupe și o suspensie îmbunătățită, un sistem Lamborghini Dynamic Steering mai reactiv, ESC recalibrat și sistemul Lamborghini ANIMA care te lasă să alegi modurile de condus dintre Strada, Sport și Corsa. În oricare setare te-ai afla, însă, acoperișul poate fi coborât doar până la viteza de 50km/h dar o face în doar 17 secunde. Dacă-ți dorești deja un Lamborghini Huracan Performante Spyder pentru sezonul estival atunci ar fi indicat să ai cel puțin 220.000 Euro cu care n-ai ce face!

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.