Lamborghini Urus ST-X Concept este primul SUV pentru curse

0
74
Lamborghini Urus ST-X Concept

După primul model unicat din istorie, Lamborghini Squadra Corse a prezentat și primul SUV pentru curse: Urus ST-X Concept.

Anul acesta Lamborghini a lansat super SUV-ul Urus, iar acum a prezentat Urus ST-X Concept, un SUV cu care se poate merge la curse.

Lamborghini Urus ST-X Concept

Și pentru că este puțin probabil ca FIA să facă un campionat mondial din asta, Lamborghini le oferă clienților o competiție monomarcă, doar cu modele Urus ST-X Concept, care va debuta în 2020 în Europa și, evident, Orientul Mijlociu.

Competiția include atât secțiuni pe circuit, cât și trasee off-road, dar cei de la Lamborghini nu au dat încă foarte multe detalii, doar că aceste evenimente se vor desfășura pe circuite omologate FIA. Așa că dacă ai ceva bani în cont te duci, iei mașina, te dai și, poate câștigi.

Lamborghini Urus ST-X Concept

Comparativ cu versiunea de serie, Urus ST-X Concept este dotat cu toate echipamentele de securitate cerute de FIA (Federația Internațională a Automobilului), inclusiv roll cage, sistem anti incediu și rezervor de benzină FT3.

La exterior, Urus ST-X Concept vine în culoarea Verde Mantis, o capotă din fibră de carbon, admisii de aer optimizate pentru a răci motorul turbo cu 8 cilindri în V. Acesta are 650 CP și un cuplu de 850 Nm. Desigur are evacuări speciale, jante pe 21 și pneuri Pirelli.

Lamborghini Urus ST-X Concept

Dezvoltarea acestui model pentru curse a dus la o reducere a greutății cu 25%, comparativ cu versiunea de serie. Încă nu știm cât costă, câte exemplare se vor produce și cine va fi pe lista scurtă pentru a-și achiziționa primul model.

Putem să-ți spunem doar că debutul pe circuit va avea loc în cadrul evenimentului Lamborghini World Finals din 2019. Când și unde are loc? Încă nu a fost anunțat.

Lamborghini Urus ST-X Concept

Citește și: Lamborghini Squadra Corse a prezentat SC18

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.