Lavazza a colaborat cu Chiara Luzzana pentru a realiza simfonia perfectă într-o ceașcă

0
26

Lavazza a colaborat cu Chiara Luzzana, o renumită compozitoare și designer de sunet, pentru a surprinde adevărata esență a cafelei Qualità Oro.

Lavazza Qualità Oro reprezintă simfonia perfectă a cafelei din boabe prețioase Arabica, combinate elegant pentru a crea un blend unic. Este o simfonie inegalabilă, care își dezvăluie calitatea atunci când este degustată, dar și ascultată.

Astfel s-a născut proiectul sonor exclusiv al simfoniei perfecte din ceașcă: Lavazza a colaborat cu Chiara Luzzana, o renumită compozitoare și designer de sunet italiană.

Pentru a surprinde adevărata esență a Qualità Oro, ea a urmat călătoria cafelei de la plantație până în ceașcă, înregistrând sunetele pe care le generează fiecare pas al producției de cafea. Acest proiect a dus la crearea unei piese simfonice ce reunește toate sunetele înregistrate: adevărata Simfonie a Qualità Oro.

Simfonia este formată din 4 capitole muzicale diferite, fiecare indicând un anumit pas din procesul de producție a cafelei.

Originea

Întrucât sursa Lavazza Qualità Oro se găsește în plantațiile din America Centrală și de Sud, Chiara Luzzana a pornit într-o călătorie încredibilă în Brazilia, în căutarea sunetelor plantelor, a foșnetului frunzelor și ale „șoaptelor” boabelor de cafea – sunete și note fermecătoare care definesc originea boabelor Arabica.

Călătoria

Plecând din America de Sud, boabele de cafea călătoresc peste Oceanul Atlantic către portul italian Genova – o călătorie în decursului căreia Chiara a reușit să înregistreze sunetelele valurilor, ale vieții portului și ale sacilor de iută atunci când erau mutați.

Blend-ul

Odată ajunse la fabrica Lavazza, boabele de cafea sunt colectate, verificate și curățate înainte de a intra în etapele de amestecare și prăjire – Chiara a surprins toate aceste sunete unice care definesc producția, însoțind cafeaua până la testul final, momentul în care este degustată de către experți.

Extracția

Sunetele preparării finale a cafelei acasă, cu ajutorul unei moka sau chemex, dau voie blend-ului să-și dovedească calitatea, printre sunetele lingurilor și ceștilor. Aceasta este experiența finală a simfoniei pure Qualità Oro.

Sunetele fiecărui capitol au fost înregistrate și apoi transformate într-o piesă simfonică creativă care reprezintă calitatea și unicitatea Qualità Oro prin sunetele care însoțesc procesul său de producție.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.