Linguine cu sos pesto făcute în casă

0
42
Linguine cu sos pesto făcute în casă
Preparare
60 minute
Gătire
20 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Paste
Regiune
Italia

Linguine cu sos pesto făcute în casă sunt absolut delicioase. Rețeta de mai jos este pentru patru persoane.

Ingediente pentru aluatul de paste (4 porții)

3 ouă
100 g făină din grâu dur
180 grame făină albă sau integrală

Ingrediente pentru sos pesto (4 porții)

60 g muguri de pin
320 g ulei de măsline
15 g usturoi
50 g parmezan
70 g busuioc proaspăt
15 ml suc de lămâie

Alte ingrediente

20 g sare
140 ml stock de legume
15 g busuioc proaspăt

Mod de preparare: aluat pentru paste

Amestecă făina din grâu dur cu făina albă sau integrală. Adaugă cele trei ouă și amestecă gradual cu amestecul de făină. Frământă aluatul până se omogenizează. Apoi învelește aluatul într-o folie de plastic și pune-l deoparte pentru o oră. După aceea poți tăia aluatul, recomandăm să folosești o mașină specială pentru paste, în forma și dimensiunea dorite.

Mod de preparare: sosul pesto

Pune frunzele de busuioc, mugurii de pin, usturoiul și parmezanul în blender. Adaugă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și puțină gheață și amestecă-l până se transformă în sos.

Mod de prepare: paste

Fierbe pastele timp de două minute. Încălzește sosul peste cu stockul de legume într-o cratiță și apoi adaugă pastele. Mai ține pe foc încă 2 minute.

Așează apoi pastele într-o farfurie specială, adaugă două – trei frunze proaspete de busuioc și mai poți adăuga parmezan, după gust.

Am făcut rețeta de linguine cu sos pesto în cadrul evenimentului special de lansare al filmului “O simplă favoare” la Culinaryon, cel mai mare centru de divertisment culinar din Europa, iar pastele au fost delicioase.

Încearcă și rețeta: Spaghete cu sos de roșii și ardei

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.