Locuri “savuroase” din Emilia-Romagna

0
14
Emilia-Romagna

Pasionat de mâncare? Mâncare italiană? Atunci trebuie să ajungi neapărat în Emilia-Romagna.

Emilia-Romagna înseamnă străduțe pe care poți intra doar pe jos sau cu scuterul, grădini mici în spatele conacelor din vârful dealurilor în care să te relaxezi toată ziua sau bucate pe care le poți încerca doar aici.

Brânză, pâine și vin

La 30 de kilometri de Parma vei da peste Antica Corte Pallavicina, un palat din secolul al 15-lea care cândva îi aparținea chiar lui Giuseppe Verdi. Acum palatul servește drept hotel și este unul dintre cele mai căutate proprietăți de cazare din regiune.

Antica Corte Pallavicina - Emiglia-Romagna

Adiacent palatului și râului Po este restaurantul Al Cavallino Bianco, unde chef Massimo Spigaroli servește preparate proprii precum brânza parmigiano reggiano, pâine și salamuri pe care le acompaniază cu vinuri de vis. Nu rata specialitatea maestrului, tortelli cu ricotta și legume verzi, dar nici semifreddoa, tortul de înghețată renumit al bucătarului.

Cine se uită la mărimea porțiilor?!

Mai departe, continuă aventura culinară spre orășelul de munte Compiano, așezat la poalele castelului cu același nume. Parcă te afli într-o cutie cu ciocolată aici, atât de liniște și de frumos este. Vei găsi străduțe cu piatră cubică, clădiri care mai de care mai frumos ridicate și magazine de suveniruri adevărate, adică bunătăți de-ale gurii pe care le găsești doar pe aici. Prânzul îl iei la La Vecchia, restaurant aflat chiar în centrul orașului.

Compiano - Emilia-Romagna

După ce admiri priveliștea, intră în restaurantul parcă scos din pozele pe care le vezi pe Instagram. Găsești și muzică de calitate, dată încet, care te încântă în timp ce analizezi meniul. Comandă gnocchi cu sos de castane și ricotta, tagliolini ai funghi porcini sau orice altceva poftești. Toate pastele sunt făcute în casă, iar porțiile sunt absolut uriașe.

Tratație regească

Cazarea la Castello di Compiano este unică. Prințul Albert de Monaco s-a cazat aici în ultimii ani. Camerele sunt deosebite. Unele au păstrat decorurile de secol 16, altele sunt modelate să facă pe plac până și celor mai “moderni” dintre oaspeți.

Pentru cele mai bune paste posibile din toată lumea, mergi la crama de oțet balsamic a familiei Pedroni din Modena. Vei da aici peste un restaurant foarte aglomerat, însă unde lucrurile se mișcă exemplar de bine.

Castello di Compiano - Emilia-Romagna

Mâncarea este preparată de Senyora Pedroni și fiica acesteia. Pastele sunt ușoare, delicate și scăldate în sosuri cu unt de casă, fiind servite în stil familiar, adică mai multe feluri în mijlocul mesei pentru ca fiecare să guste din toate preparatele. Nu uita să ceri vinurile locului. Și dacă uiți însă, gazdele știu mai bine ce au de făcut.

Pasionat de călătorii? Citește și TRAVELING MAG

Viață de vis la țară

În zona Emiglia-Romagna, satele ca în povești chiar arată ca satele descrise în povești. Parcă fiecare sat este făcut să te atragă acolo pe vecie. Magazine mici, cafenele de familie, buticuri peste buticuri, străduțe înguste, clădiri de mult ridicate și care își păstrează strălucirea. Pe toate le găsești în satele de aici. Sunt ca un vis palpabil din care nu mai vrei să te trezești.

Printre cele mai renumite sătuce de aici este Albareto, pe care îl găsești cu greu, dar care, odată descoperit, îți destăinuie restaurantul lui Marco Marsili, unde poți mânca o combinație unică de cartofi, sos de rață și fistic. E de neratat, nimic mai mult.

Borgo Casala - Albareto - Emilia-Romagna

Albareto este locul ideal în care să îți închei periplul prin una dintre cele mai îndrăgite regiuni ale Italiei. Ține minte să îți lași loc în bagaje pentru brânzeturi, vinuri, salamuri și dulciuri. Vei cumpăra cu siguranță multe suveniruri comestibile pentru acasă.

Citește și: Crăciunul se savurează și cu bere Nöel Liquirizia

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.