Mașinăriile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate în premieră la AFI Cotroceni

0
50

Expoziția „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”, care include cele mai importante invenții ale lui Leonardo da Vinci, va fi găzduită în premieră de un mall din România, iar intarea este liberă!

Dacă ajungi la AFI Cotroceni, în București, în perioada 20 iunie – 15 septembrie, nu rata una dintre cele mai apreciate și impresionante expoziții internaționale.

Exponatele, ce reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase invenții ale geniului Leonardo da Vinci, sunt  expuse în premieră într-un mall din România.

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci este una dintre cele mai emblematice personalități ale lumii, un geniu vizionar care deține mai multe recorduri impresionante, printre care se numără prima bicicletă, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid.

Astfel, 45 de mașinării inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci vor putea fi admirate în mod gratuit în cadrul expoziției din AFI Cotroceni. În plus, 15 dintre acestea sunt interactive, ceea ce va face experiența ta și mai interesantă.

Aduse la viață de artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florența, sub atenta supraveghere academică a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci, mașinăriile sunt realizate din lemn și respectă în detaliu schițele din caietele lui da Vinci. În plus, ele vin însoțite de o copie a schiței originale precum și informații despre aplicațiile gândite de marele inventator.

De-a lungul timpului, expoziția Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii” a mai fost prezentă în alte 76 de orașe din țări de pe toate continentele și a reușit să atragă, de fiecare dată, zeci de mii de vizitatori. În România, expoziția  va fi deschisă pentru public în perioada 20 iunie -15 septembrie.

Citește și: Lamborghini expune mașinile din filme la muzeul din Sant’Agata Bolognese

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.