Mazzanti prezintă un teaser cu noul Evantra Millecavalli

0
29

Mazzanti s-a gândit că modelul Evantra din 2013, din care se construiau câte cinci unități pe an, nu este destul de absurd așa că o variantă cu o mie de cai este pregătită iar Luca Mazzanti speră să vândă 25 de astfel de hypercar-uri de $1,2 milioane. 

Din Pontedera, un oraș din Toscana, vine firma lui Luca Mazzanti care s-a infiltrat în topul Forbes al celor mai scumpe mașini din 2017 cu noua sa creație: Evantra Millecavalli. Menită să fie un înlocuitor al mai „docilului” Evantra, noul model se laudă cu 1.000 de cai putere și 1.200 de nm.

Aceste performanțe sunt posibile mulțumită unui V8 bi-turbo plasat median care permite și o accelerație de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de trei secunde. Evantra Millecavalli este și destul de ușoară, cântărind doar 1.300 de kilograme și, datorită unor frâne de dimensiuni abisale, poate frâna de la 300 de km/h la 0 în cam șapte secunde – deși s-ar putea să ți se lipească fața de parbriz ca urmare a acestui experiment…

O echipă de doar 11 artizani lucrează la fiecare mașină Mazzanti

În ciuda acestor cifre interesante, prețul ți-a tăiat probabil elanul de a trimite un email pentru a rezerva un Millecavalli. Merită, totuși, să apreciem că încă există mici constructori italieni care încearcă lucruri mari – ca pe vremuri.

Află care este cel mai bun Ferrari V8 din istorie 

„Anul 2017 a fost unul dificil dar și presărat cu succese”, declară, în mesajul său de Crăciun, Luca Mazzanti, patronul și fondatorul companiei ce-i poartă numele. „Am fost invitați în acest an la multe evenimente cu modelul Evantra 771, printre care menționez prezența noastră la Salone di Torino, și ajutorul pe care l-am oferit celor de la Cetilar Villorba Corse care au obținut poziția a noua la general în cursa de la Le Mans. Anul acesta, fiecare dintre oamenii care lucrează în atelierul de la Pontedera au făcut eforturi fantastice, lucrând la modelul Evantra și Evantra 771. Cu toate acestea, după cum sunt obișnuit, am vrut să împing și mai mult limitele. Despre asta, însă, veți afla în lunile ce urmează!”

În prezent, doar trei dintre cele 25 de Millecavalli care ar putea să fie construite au fost rezervate. Poate și aspectul discutabil are de-a face cu asta…

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.