Mostarda di Cremona

0
252
Mostarda di Cremona

Pe vremuri, mostarda era un simplu sos cu un gust dulce dar și picant. Varietatea din zona Cremona urmează această rigoare însă este făcută din fructe și așa am ajuns la Mostarda di Cremona.

Conform rețetei tradiționale, fiecare fruct din mix este gătit separat într-un sirop făcut din apă și zahăr. După ce fructele se gătesc (ele trebuie, însă, să rămână întregi) acestea sunt lăsate la scurs iar toate siropurile se combină într-un singur recipient. Se adaugă apoi zahăr și semințe sau pudră de muștar care s-au dizolvat în puțină apă și se lasă până la evaporarea apei.

Fructele lăsate la scurs se pun apoi în borcane de sticlă iar siropul obținut anterior se toarnă peste fructe până ce le acoperă. Mostarda astfel obținută trebuie ținută într-un loc întunecat și răcoros. Acesta e un preparat specific toamnei și se folosesc, în mod normal, legumele de sezon – dovleac, pepene, mere, pere sau smochine.

Mostarda apare menționată încă din vremuri străvechi și, probabil, în forma ei originală era făcută cu must și nu siropuri. Chiar și așa, s-a păstrat constantă combinația între mostarda și diferitele preparate din carne, în special cea de pasăre. Producția industrializată de mostarda a debutat în 1836 deși acest produs se face, în continuare, și acasă.

Încearcă și rețeta: Farfalle cu șuncă, rucola și muguri de pin

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.