Noul Papamobil? Papa Francisc a primit un Huracan

0
201

Compania Automobili Lamborghini a donat Papei Francisc un Lamborghini Huracan alb,  precum veșmintele sale, unic, ce va fi vândut la licitație, banii astfel obținuți mergând către cauze nobile alese personal de Sanctitatea Sa. 

Nu este prima oară când Papalitatea s-a întâlnit cu supercar-urile italienești. În 2003, de pildă, Papa Ioan Paul al II-lea a primit cadou de la Maranello ultimul Enzo produs vreodată. De această dată, însă, situația este diferită căci Huracan-ul primit în dar de la Lamborghini de Papa Francisc va lua imediat calea casei de licitații RM/Sotheby’s pentru a fi vândut în cadrul unei licitații din 12 mai 2018.

Toate fondurile obținute de pe urma acestui model special, alb imaculat cu accente și dungi aurii, vor fi distribuite către niște cauze nobile alese de Papă. Printre acestea se numără reconstrucția așezărilor din zona câmpiei Ninive, aproape de Mosul, Irak. Scopul este refacerea zonei distruse de militanții ISIS care au izgonit comunitatea creștină din zonă.

Citește și: Lamborghini prezintă Terzo Millenio, rezultatul colaborării cu MIT

Huracan-ul a fost prezentat Papei în Piața Sf. Petru din Vatican

Alte cauze care vor primi bani în urma licitației sunt cea a Comunități Papei Ioan Al-XXIII-lea, care ajută femeile abuzate în cadrul traficului de persoane, și cea a două organizații din Italia care muncesc pentru a îmbunătăți traiul femeilor și copiilor din Africa.

Cum Huracan-ul a fost deja prezentat Papei, care l-a și binecuvântat, nu ne rămâne decât să ne dorim ca mașina să fie vândută pentru o sumă cât mai consistentă!

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.