Nu vă speriați… e doar Ducati Panigale V4!

0
149

Noua motocicletă cu motor V4 a celor de la Ducati poartă celebrul nume Panigale și este specială. Asta deoarece este prima motocicletă produsă în masă de italieni care are un agregat derivat din cel folosit pe Desmosedici-ul din Moto GP. Mai pe scurt, Ducati a creat un nou monstru pentru WSBK cât și piața super motocicletelor în general. 

În mod normal, cifrele sunt anoste însă când vorbim de înlocuitorul lui 1299 Panigale, acestea contează și trebuie spuse:  un motor de 1.103cmc care dezvoltă 214 cai putere care se traduc într-un raport putere/greutate de 1:1. Aceste cifre sunt subliniate de exteriorul fioros, cu multe elemente redesenate, gândit alături de inginerii de la Ducati Corse care să semnaleze clar un lucru: Panigale V4 este altceva – zilele motorului în doi clindri au apus.

Da, Panigale V4 chiar reușește să-ți „îndoaie” perspectiva

Cu toate acestea, la turații joase, motorul sună și se simte ca un motor cu doi clindri, dar toată paradigma se schimbă odată ce treci de 10.000 de ture și atunci simți cu adevărat cât de monstruoasă este această motocicletă. Puterea maximă vine la 13.000rpm și, dacă decizi să-ți pui sistemul de evacuare Akrapovic din titaniu, puterea aia mai sare cu 12 cai putere, de la 214 la 226. Pe lână performanțe, Ducati V4 propune și sisteme electronice care să țină motocicleta „lipită” de asfalt pentru că nimeni nu și-ar dori o căzătură cu un Panigale…

Ai la dispoziție un sistem de ajutor la schimbările de direcție, marca Bosch, și sistemul propriu Ducati de control al tracțiunii. În plus, ai și „slide control” pe trei nivele și chiar și un „wheelie control”! Pe lângă toate astea, ai GPS, un sistem multimedia bine pus la punct și unul care-ți analizează datele pe circuit pentru că, nu-i așa, o vei duce pe circuit.

Probabil că doar un pilot de Moto GP ar putea să țină în frâu o Panigale V4 fără toate sistemele electronice de care dispune, deși nu suntem siguri

Într-un cuvânt, V4 Panigale exprimă o nouă generație în ceea ce privește super motocicletele și este, probabil, mai rapidă decât ți-ai putea imagina înainte de a te urca pe ea.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

Surse foto: Cycleworld, TheDrive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.