O trufă albă s-a vândut cu 85.000 de euro

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

O trufă albă de 850 de grame, extrem de rară, s-a vândut la licitație cu suma de 85.000 de euro.

Regiunea italiană Alba este recunoscută pentru trufele de aici și în fiecare toamnă aici se organizează un adevărat festival dedicat acestei delicatese.

În cadrul acestui festival are loc și o licitație unde sunt scoase cele mai mari trufe. Anul acesta recordul a fost de 850 de grame, iar prețul plătit pentru o trufă albă este de 100 de euro pe gram. Cumpărătorul este din Hong Kong și a vrut să rămână anonim. Banii strânși din această vânzare vor fi donați în scopuri caritabile.

În mod normal, prețul pentru trufe în sezonul 2018/2019 este undeva la 350 de euro pentru 100 de grame. Ținând cont însă de dimensiunile trufei și de scopul licitației s-a ajuns la această sumă.

Trufele albe din regiunea Alba sunt recunoscte la nivel mondial și se găsesc în perioada septembrie – ianuarie. Anul acesta a fost unul benefic pentru trufe, ploaia din lunile iulie și august fiind ideală pentru dezvoltarea acestora.

Anul trecut a fost secetă și prețul pentru 100 de grame a ajuns la 100 de euro, dar anul acesta s-a stabilit undeva la 350 de euro.

În regiunea Alba se organizează licitații pentru trufe de aproape 90 de ani, iar festivalul dedicat acestei delicatese durează două luni.

Încearcă și: 5 rețete de Martini pentru o seară italiană la tine acasă

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img