35 minute
20 minute



4 x

Paste
Italia
Ingrediente (pentru 4 porții):
320 g rigatoni
~120 g de Guanciale (sau bacon)
40 g ceapă albă
100 g pecorino romano
4 ouă
40 ml bere Peroni
usturoi
piper alb
piper negru
sare
Mod de preparare
Pregătim un piure de usturoi și îl prăjim bine alături de guanciale (sau baconul) tăiat cubulețe. Când devine gălbui adăugăm berea Peroni și lăsăm să fiarbă până scade.
Batem ouăle într-un bol și adăugăm sare, piper și o mână de pecorino romano.
Fierbem rigatoni și apoi tragem pastele puțin la tigaie cu sosul. Adăugăm tot amestecul în bolul unde avem ouăle bătute și amestecăm. Când amestecul este omogen le servim cu puțin pecorino romano deasupra.
Rețeta este recomandată de Peroni Nastro Azzurro și Marco Magri