Peroni Carbonara

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
35 minute
Gătire
20 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Paste
Regiune
Italia

Ingrediente (pentru 4 porții):
320 g rigatoni
~120 g de Guanciale (sau bacon)
40 g ceapă albă
100 g pecorino romano
4 ouă
40 ml bere Peroni
usturoi
piper alb
piper negru
sare

Peroni Carbonara

Mod de preparare 

Pregătim un piure de usturoi și îl prăjim bine alături de guanciale (sau baconul) tăiat cubulețe. Când devine gălbui adăugăm berea Peroni și lăsăm să fiarbă până scade.

Batem ouăle într-un bol și adăugăm sare, piper și o mână de pecorino romano.

Fierbem rigatoni și apoi tragem pastele puțin la tigaie cu sosul. Adăugăm tot amestecul în bolul unde avem ouăle bătute și amestecăm. Când amestecul este omogen le servim cu puțin pecorino romano deasupra.

Peroni Carbonara

Rețeta este recomandată de Peroni Nastro Azzurro și Marco Magri

Încearcă și rețeta: Spaghete cu sos de roșii și ardei

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Articole Similare