Pește spadă cu capere și lămâie

0
80
Pește spadă cu capere și lămâie
Preparare
25 minute
Gătire
minute
Dificultate
   
Nr. porții
x
Fel
Principal
Regiune
Calabria

Peștele spadă este un ingredient nobil din tradițiile gastronomice din Sicilia și Calabria fiind folosit în cele mai rafinate rețete.

Este extrem de versatil și poate fi asezonat ușor cu alte produse caracteristice din regiunea mediteraneană, cum ar fi capere, lămâie, vinete sau ardei gras.

Ingrediente (pentru 4 porții):
~900g de pește spadă
2 căței de usturoi
~60g de capere, în oțet
o legătură de pătrunjel
oregano
o lămâie
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
sare după gust

Mod de preparare

Usturoiul se gătește în tigaia pusă pe foc până ce capătă o culoare maronie, după care se scoate și se pune în locul său peștele și caperele. Această combinație se asezonează cu sare, pătrunjel și oregano.

Se ia o lămâie al cărui suc este stors peste pește și capere care continuă să se gătească apoi, cu capacul pus peste tigaie. Odată gata, oaspeții se vor bucura de un preparat nobil – tradițional în Sicilia și Calabria.

Această rețetă ușoară te va ajuta fără îndoială să descoperi cât de versatil poate fi peștele spadă în bucătărie – și asta într-un timp foarte scurt!

Încearcă și rețeta: Mini tiramisu cu nutella

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.